L'habitatge públic, protagonista del ple municipal

Aquest dilluns hi ha ple municipal a Sant Cugat, amb el torn obert als veïns a les vuit del vespre

El ple municipal de Sant Cugat d'aquest dilluns, 16 d'abril, tindrà l'habitatge com a protagonista. La sessió plenària comença a les quatre de la tarda a l'ajuntament i, com sempre, a partir de les vuit del vespre hi ha el torn obert als santcugatencs i santcugatenques.

El govern de Sant Cugat porta a aprovació la proposta per transferir deu milions d'euros durant els pròxims cinc anys a l'empresa municipal Promusa, amb l'objectiu que construeixi un miler de pisos de lloguer protegit a la ciutat. Forma part del Pla d'Acció sobre l'habitatge fins al 2030 que ha presentat el govern i que ha trobat el rebuig de bona part de l'oposició.

El Ple Municipal també oficialitzarà les festes locals a Sant Cugat del Vallès per l'any 2019. Seran el 10 de juny (Segona Pasqua) i 29 de juny (Sant Pere) a Sant Cugat i el 10 de juny i 16 de setembre (Sant Cebrià) a Valldoreix. Sant Medir cau en diumenge l'any vinent.

Catalunya i seguretat

L'habitatge continuarà sent qüestió de debat durant les mocions dels grups polítics. Per la seva banda, ICV-EUiA, ERC-MES, Cs, CUP-PC i PP demanaran que el Consell d'Administració de Promusa, empresa encarregada de l'habitatge públic a Sant Cugat, reflecteixi la composició del Ple. També en aquest camp, CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES proposaran actualitzar el Fons de Patrimoni de Sòl i Habitatge.

La seguretat a Sant Cugat, qüestió recorrent, serà de nou tema de debat amb una moció del Partit Popular per augmentar la xifra d'agents de policia a Sant Cugat i prendre millores per millorar la seguretat ciutadana al municipi.

D'altra banda, tots els grups polítics del Ple Municipal de Sant Cugat aprovaran conjuntament una moció per la visibilització de les persones amb problemes de salut mental i el combat de l’estigma.

La situació política catalana no faltarà en el ple municipal. Els tres grups sobiranistes, ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates i CUP-PC; reivindicaran la defensa dels drets civils i polítics i la llibertat dels presos polítics. Per la seva banda, el PSC presenta una moció a favor del diàleg i la reconciliació. A més, tots els partits menys el PP i Ciutadans proposaran un homenatge a la memòria de Guillem Agulló, assassinat fa 25 anys per un grup de neonazis.

PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC mostraran el seu suport a Proactiva Open Arms, que té el vaixell de rescat de refugiats retingut a Itàlia per un procés judicial, a través d'una moció conjunta. I Ciutadans proposarà que la diada de Sant Jordi sigui considerat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Finalment, el PSC es mostrarà contrari a la pujada de les tarifes de l'aigua i ICV-EUiA demanarà la derogació de la llei estatal que limita l'autonomia dels ajuntaments a través del control econòmic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem