La CUP argumenta els motius per fer govern amb ERC i PSC

La CUP considera que era necessari un canvi de govern a Sant Cugat i en defensa els motius malgrat les "contradiccions"

La CUP ha fet públic un comunicat per fer públiques les raons que l'han portat a arribar un pacte de govern amb ERC i PSC i trencar amb els 32 anys de governs convergents. Un pas criticat per alguns sectors del sobiranisme, com va quedar reflexat durant la tensa sessió de constitució de l'Ajuntament de Sant Cugat el passat 15 de juny.

Més info: Protestes durant la constitució del nou Ajuntament contra el "pacte de la vergonya"

Un dels arguments principals, exposa la formació independentista, és la "triple emergència" que pateix la ciutat, "material, ètica i política". "Hi ha qui ens demana que haguéssim pogut fer una altra cosa. És cert, podríem no haver fet aquest pas. En podríem haver quedat quiets mentre es formava el darrer govern que seguís expulsant la classes treballadores de la ciutat", justifiquen els cupaires.

"Era una opció còmoda, però no valenta", asseguren. "Perquè tenim una sentència que explica i condemna Convergència a títol lucratiu per mossegades del nostre pavelló esportiu" i "perquè la regidoria d’habitatge ens convidava a marxar a Cerdanyola o a Rubí si no ens ho podíem permetre" són dos dels arguments que exposa per haver assolit l'acord de govern amb ERC-MES i PSC.

Crítiques a Junts per Sant Cugat

Tot i això, la CUP admet les "contradiccions" que suposa l'acord i fa referència a la gent que ha criticat el pacte: "Vull pensar que la majoria de la gent qui ho demana ho fa des del dolor que patim des de fa tants mesos de repressió i ignomínia democràtica". "Hem sigut crítiques amb el PSOE i amb el PSC i ho seguim sent i ho seguim dient", afegeix.

Tot i això, els cupaires carreguen contra Junts per Sant Cugat, qui també va oferir un pacte de govern als socialistes: "No ens veureu un dia negociant un pacte d’investidura i al dia següent aguantant cartells de rebuig al mateix. Junts per Sant Cugat ha volgut patrimonialitzar el sobiranisme. No, el sobiranisme no és Junts per Sant Cugat, o almenys, no només".

La CUP considera que "el sobiranisme no pot ser un fre de mà per la resta de reivindicacions" i afegeix que "no pretendre dialogar entre diferents ens fa petits i a les nostres causes encara més".

"Ara tenim l'oportunitat sense renunciar a res"

"Ara tenim l’oportunitat sense renunciar a res. Parlar d’habitatge i l’emergència que patim, implementar polítiques feministes des de l’arrel, de governança ètica, participació real, transport públic i polítiques de transició energètica per aturar l’emergència climàtica, posar al centre les persones i les seves necessitats; barris habitables, apropar l’ajuntament. D’això va aquest pacte. I no fer-lo, era renunciar a tot això", finalitza.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem