La CUP avisa a Junts per Sant Cugat: "Que tinguin por"

La CUP tanca la campanya electoral de Sant Cugat amb la voluntat de governar la ciutat

La CUP afronta les eleccions municipals del 26 de maig a Sant Cugat amb la voluntat de trencar amb 32 anys de govern de Convergència i Unió i posar la ciutat al servei de la majoria de la ciutadania. "Els que porten 32 anys han dit que tenen molta por que governi la CUP. Tenen por que aixequem les catifes, que trenquem les xarxes clientelars, que posem les persones per davant de les rotondes amb flors", ha argumentat la candidata cupaire, Núria Gibert, que ha rematat: "Si d'això tenen por, nosaltres diem orgulloses: que tinguin por. Els hi fa por perdre els privilegis i és el que hem vingut a fer".

Desenes de persones s'han agrupat al Celler Cooperatiu aquest divendres, 24 de maig, pel tancament de campanya amb la CUP. I el partit anticapitalista ho ha fet amb un missatge clar: "Estem molt a punt d'aconseguir-ho. Ens volem quedar a Sant Cugat, una altra ciutat és possible". Els cupaires volen una "esmena a la totalitat" al model convergent de ciutat per tal ningú quedi "expulsat".

Pròxima parada, el govern

El fins ara regidor Ignasi Bea ha reivindicat el treball de la CUP en els últims vuit anys a l'Ajuntament de Sant Cugat: "El 2011 vam dir que volíem despertar Sant Cugat i ho vam fer. El 2015 vam dir que revolucionaríem Sant Cugat i vam ser segona força. Ara anem a governar i agafar les regnes del nostre destí".  

Bea ha fet referència també a les declaracions durant la campanya de la candidata de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, alertant d'un possible govern amb la CUP: "Ells han sigut els que han plantejat la dicotomia entre CiU o CUP, entre els que volen un model molt maco amb robots i que amaga un rerefons excloent, i nosaltres que volem transformar la ciutat". El fins ara regidor cupaire també ha fet referències a les polèmiques declaracions de la tinent d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicier: "Una regidora ens envia a viure a Rubí o Cerdanyola i si l'alcaldessa no la cessa al moment, és que no té cap sensibilitat i no té ni idea de les problemàtiques de la ciutat".

eleccions municipals cup sant cugat

Ignasi Bea, fins ara regidor de la CUP a Sant Cugat FOTO: TOT Sant Cugat

L'habitatge, una prioritat

L'habitatge ha estat una de les principals reivindicacions de la CUP durant la campanya electoral i també ho ha estat durant l'acte final de campanya. "L'emergència habitacional no s'atura, ahir mateix va haver-hi un altre desnonament a la ciutat", ha denunciat Marco Simarro, número 3 dels cupaires a les eleccions municipals i membre de Sindicat de Llogaters.

Qui no té problemes per pagar l'habitatge? Som milers els qui tenim problemes per afrontar les despeses de la llar", ha emfatitzat Simarro, que ha carregat contra un model de ciutat "que expulsa els seus fills". "És un model en fallida, que expulsa més de 3.000 persones", ha proclamat Simarro, que afegit: "Senyora Fortuny, nosaltres sí que  estimem Sant Cugat".

"Ens quedem a Sant Cugat"

Lourdes Llorente, número 2 i actual regidora, ha reivindicat la necessitat de tenir presència institucional amb la CUP per fer "'d'altaveu de reivindicacions i lluites socials" i "posar la vida i els problemes del dia a dia al centre de la política".

I una idea que han compartit els candidats de la CUP reflectia el missatge de la cançó electoral dels cupaires: "Ens quedem a Sant Cugat, ha arribat el moment del canvi, de fer fora els convergents".

 
Comentaris

Destaquem