La CUP engega una campanya per fer fora la sanitat privada de la pública

La formació local se suma a la campanya que la CUP nacional ha posat en marxa per "defensar la sanitat pública"

La CUP Sant Cugat ha posat en marxa, aquest dimarts 7 de juny, una campanya per "defensar la sanitat pública". Sota el lema "Fora privada de la pública" la formació se suma així a la iniciativa que, des de la formació nacional s'ha posat en marxa. 

La campanya parteix de la instrucció emesa el passat març del 2015 per part del Servei Català de la Salut, quan aquest, permetia fer activitat privada als centres sanitaris de la xarxa pública. Tot i que la instrucció va quedar suspesa al maig del 2015, ara, segons la regidora de la CUP a l'Ajuntament, Núria Gibert, "la voluntat de fer activitat privada a la sanitat pública torna a estar sobre la taula". I és que segons relata Gibert "el pla de xoc de Junts pel Sí estableix que l'assistència sanitària privada en centres i serveis del Siscat és una font d'ingressos si es regula adequadament".

Gibert afegeix que aquesta idea defensada pel conseller de Salut, Toni Comín, i el seu assessor, David Elvira, "és un atac frontal al sistema sanitari públic i és una mostra de la privatització encoberta i una mostra de l'externalització dels serveis bàsics i la voluntat constant de gestionar la salut sota els criteris mercantils".

Per això mateix, des de la CUP han posat en marxa aquesta campanya que pretén salvar la sanitat pública. Una campanya que consistirà en la recollida de signatures, que posteriorment s'entregaran al Parlament de Catalunya. A més, durant els pròxims dies des de la CUP s'entregaran fulletons informatius a les portes dels CAPs de Sant Cugat, així com s'oferirà una xerrada informativa, que tindrà lloc el pròxim 7 de juliol a les 20.00h del vespre a Cal Temerari.   

La campanya, engegada des de la formació nacional compta amb una pàgina web en la qual es pot trobar tota la informació. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem