La CUP-PC reivindica el "municipalisme com a base de la clau del canvi"

La CUP-PC ha presentat la seva candidatura per a les eleccions municipals amb un gran acte polític en el qual els representants polítics han volgut focalitzar en la importància dels moviments de base

La CUP-PC s'ha col·locat ja a la línia de sortida de la cursa de les eleccions municipals de Sant Cugat presentant la seva candidatura amb un gran acte polític en el qual s'ha focalitzat en el municipalisme, la participació ciutadana i les crítiques al capitalisme i a la corrupció. Cal destacar que unes 200 persones van omplir la plaça de Barcelona, on es va celebrar aquest acte polític.

El municipalisme

La importància dels ajuntaments i la política local ha estat un dels pals de paller de l'acte de la CUP-PC: "El municipalisme és la clau de la base del canvi", ha afirmat Eulàlia Reguant, regidora a l'Ajuntament de Barcelona i exdiputada al Parlament de Catalunya per la CUP, a més d'afegir que la força política ha "construït un programa que des del municipalisme serveixi per assolir unes vides dignes". En la mateixa línia ha seguit el discurs d'Arcadi Oliveres, santcugatenc i activista pels drets humans: "Els municipis són els que més serveis donen als ciutadans", ha assenyalat. D'altra banda, Oliveres ha explicat quin és el Sant Cugat que vol: "S'ha de tirar endavant un municipi d'esquerres, que doni suport a allò que els ciutadans vulguin implementar", ha afegit Oliveres.

També ha apuntat cap a aquesta direcció un dels noms més coneguts de l'acte, l'exdiputat al Parlament de Catalunya David Fernández: "El que sempre m'ha apassionat de la CUP ha estat el municipalisme", ha dit, a més d'afegir que "És als municipis on tot comença i on tot acaba". Per últim, l'alcaldable de la formació, Núria Gibert, ha apuntat que "els Ajuntaments són la institució més pròxima a la gent", i ha focalitzat en Sant Cugat: "Avui ningú s'atreveix a parlar de model d'èxit quan es parla de Sant Cugat", ha sentenciat.

Presentació de la candidatura de la CUP-PC. FOTO: Bernat Millet

Presentació de la candidatura de la CUP-PC. FOTO: Bernat Millet

Lluita contra la corrupció i el capitalisme

Les crítiques a la corrupció instaurada en la política i el sistema econòmic capitalista han estat un altre dels punts forts de l'acte: "Volem ser la pedra a la sabata de la sociovergència, de la corrupció feta règim, i només fent net poble a poble podrem construir un nou poble que sigui de totes", ha afirmat Reguant, a més d'afegir que "calen opcions valentes, que no tinguin compromís amb el poder i que posin la vida al centre" i sentenciar que "a Sant Cugat vam trencar corrupteles amb part de l'entramat del 3%".

Arcadi Oliveres ha apuntat que "és hora de fer un canvi imprescindible. Ha arribat el moment de canviar moltes coses" i també ha disparat contra el model econòmic: "Hem d'intentar indagar una transformació econòmica. No podem tenir serveis de l'aigua i serveis de l'electricitat que siguin privats", ha dit l'activista.

També David Fernández ha tingut unes paraules en aquesta direcció: "Han dictaminat la precarietat com a forma permanent de vida", ha assenyalat sobre els poders fàctics.

Presentació de la candidatura de la CUP-PC. FOTO: Bernat Millet

Presentació de la candidatura de la CUP-PC. FOTO: Bernat Millet

Regeneració democràtica

La participació ciutadana és un dels altres aspectes que han pres força en l'acte de la CUP-PC: "Cal un model no centralitzat, que escolti les necessitats del territori", ha explicat la regidora a l'Ajuntament de Barcelona, igual que Arcadi Oliveres, que ha puntualitzat que "Hem d'implementar nous models de comportament, fer més consultes". Per la seva banda, David Fernández ha apuntat que "defensar que democràcia és votar cada 1.500 dies és una autèntica farsa. La democràcia és cada dia, és la nostra vida quotidiana, i per tant municipalisme". "El dilema del segle XXI és si el futur serà més o menys democràtic, i aquesta batalla es produeix en tots els estaments", ha afegit.

Per últim, l'alcaldable santcugatenca, Núria Gibert ha afirmat que "durant aquests anys hem estat portant les veus dels que inicien les lluites populars", i ha culminat dient: "Quan el poble mana, el govern obeeix".

L'1-O i la independència

És sobradament conegut que la CUP és un partit independentista, i aquest ha estat un altre dels fronts en els quals han entrat els representants que han participat en l'acte: "Som una força de país. Anem des de les ciutats més grans fins als pobles més petits. Som una expressió del país que existeix", ha dit per exemple Reguant. Oliveres no ha llençat cap missatge independentista, però si en contra de la Monarquia: "Les eleccions municipals em fan pensar molt a les de l'any 1931, que van servir per enderrocar la Monarquia", ha afirmat.

Per la seva banda, David Fernández ha apuntat que "aquest país només ha avançat quan les classes populars han irromput". Núria Gibert ha fet valdre el referèndum de l'1-O: "Dins dels col·legis no hi havia només urnes, sinó la nostra dignitat", ha assenyalat, abans de culminar dient: "No ens poden fer súbdits contra la nostra voluntat".

La llista de la CUP-PC

Més info: La CUP-PC presenta una llista "molt plural, diversa, i molt forta" per "governar la ciutat

Els pals de paller del seu programa electoral.

Més info: La CUP-PC presenta un programa electoral "per governar"

 

 

 
Comentaris

Destaquem