La CUP prioritzarà la inversió en habitatge

El grup posa sobre la taula la necessitat de revertir el model d'habitatge actual

La CUP ha arrancat la recta final de la campanya presentant les seves propostes sobre l’habitatge davant de les oficines de PROMUSA. “No creiem que es pugui reivindicar un model de ciutat que expulsa els seus fills”, ha explicat Marco Simarro, número tres de la llista de la CUP per Sant Cugat. Davant d’això, el representant ha fet saber que des del partit es vol “atacar l’emergència d’habitatge amb tota la valentia possible”.

“Des de Junts per Sant Cugat diuen que construiran 630 pisos a través de Promusa i en faran 850 a través del dret de tempteig i retracte, però no expliquen com ho pagaran”, ha sentenciat Simarro. Davant d’això, el grup ha mostrat la necessitat de fer una “aposta pressupostària valenta”, que passaria per “redefinir les prioritats en el pressupost anual”. Des del grup han posat èmfasi en la necessitat de replantejar-se l’estructura de la ciutat. “Tenim una ciutat que és molt extensa, el que la fa cara i poc sostenible”.

Més info: Els 3 eixos econòmics de la CUP per "fer un món més cooperatiu, més solidari i just"

Les propostes del grup

En termes d’habitatge, les iniciatives del grup es mouen en dos eixos principals. Segons explica Xavier Humet, candidat per Guanyem Valldoreix, per una banda la CUP farà “molta inversió en habitatge de protecció oficial (HPO) per revertir la situació”. En aquest sentit Humet afirma que es podria comptar amb fins a 8 o 10 milions d’euros. “L’habitatge serà la primera inversió que prioritzarem”, comenta Humet.  

 

"Que ningú més hagi de marxar" és el lema de les mesures de la campanya en habitatge FOTO: Lluís Bassa

Imatge del cartell per les propostes en habitatge de la campanya de la CUP-PC FOTO: Lluís Bassa

En un segon eix, el partit proposa diverses alternatives a l’HPO que també abordaran. Aquestes són:

Cooperatives en cessió d’ús.

  • Masoveria urbana.
  • Co-housing. “És un model anglosaxó, i està pensat sobretot per la gent gran. Es tracta de promoure des de l'administració compartir espais, habitatges i serveis".
  • Impulsar el model ‘bifamiliar’ en habitatges unifamiliars. “Sobretot pels barris de La Floresta, Mira-sol. o Can Barata. Es tracta de regularitzar el model en què més d’una família viu en una casa unifamiliar. Així s’incidiria en el mercat del lloguer, i s’aconseguiria l’acompanyament de gent gran que viu en habitatges unifamiliars.”
  • Revisió del model d’accés a l’HPO. “És un tema delicat, però creiem que una unitat monoparental que guanyi 52.000 euros a l'any no necessita un habitatge de protecció oficial. Hem de fer habitatge de protecció oficial per qui més  ho necessiti".
  • Cens d’habitatges buits i inventari dels pisos dels grans propietaris. Tot i que es tracta d’una mesura “a curt termini”, des del grup es vol “ajudar els propietaris per posar els pisos a lloguer a través de l’oficina local”.  
 
Comentaris

Destaquem