La CUP vol fer de "la participació" l'eix de la cultura a Sant Cugat

Els cupaires han presentat els seus pals de paller en matèria de cultura de cara a les eleccions municipals, i en destaca la voluntat "d'apropar la cultura i fer-la més accessible per a tota la ciutat

La CUP ha presentat els seus pals de paller en matèria de cultura: "L'eix transversal de les propostes de cultura és la participació, apropar la cultura i fer-la accessible per a tota la ciutat", ha apuntat Òriol Sánchez, número 8 de la llista de la CUP per a les municipals. En aquest sentit, ha apuntat que "l'Ajuntament, en lloc de fiscalitzador ha de ser facilitador de la cultura", afegint que "ha d'ajudar a les entitats i a les persones que treballen des de l'àmbit de la cultura". A més, Sánchez ha apuntat que "cal passar d'una ciutat que és culturalment elitista a una ciutat que ha de ser culturalment participada, ja que la cultura és garantia de cohesió i de pluralitat", ha explicat el cupaire.

El Teatre-Auditori també ha estat centre del debat en aquest àmbit, i Sánchez ha apuntat que "consumeix molta part del pressupost destinat a cultura, i realment no està centrat en les necessitats dels santcugatencs", i ha posat l'exemple del Festival Petits Camaleons: "Només un 30% de la gent que hi va és de Sant Cugat, això demostra que és un projecte que mira fora, és per presentar una façana de ciutat que no respon a les necessitats", ha afegit.

Les principals propostes

  • Reformula l'ordenança de civisme: "Tots els agents implicats en la definició dels usos que ha de tenir el carrer deixin de banda la visió més restrictiva i més prohibitiva del carrer i treballin en pro de la diversitat i la pluralitat d'usos", ha apuntat Sánchez.
  • Replantejar els actes de ciutat: "Un acte de ciutat ha d'estar aprovat per la Junta de Govern i ha d'estar participat activament pel mateix. Entenem que això són més traves que no faciliten l'accés a aquesta qualificació", ha dit el número 8.
  • Extensió de la cultura a tots els barris: "Apostem per la descentralització de la cultura, per fer més equipaments, més petits i més adaptats a les necessitats dels diferents barris, perquè cada barri tingui espais polivalents i equipaments necessaris per desenvolupar una vida culturalment plena", ha apuntat.
  • La sala polivalent: "La sala ha d'estar al centre, no pot estar als afores, no podem centrifugar la gent als afores per fer cultura". Pel que fa a la Sala Polivalent, també ha intervingut Lourdes Llorente, actual regidora de la CUP: "L'actual projecte de la Sala Polivalent als Cinemes Sant Cugat ens genera seriosos dubtes, com per exemple la permanència dels cinemes al centre de Sant Cugat. Intentem vestir un sant desvestint-ne un altre", ha dit.
  • Participació de les entitats: "L'Ajuntament ha de facilitar la participació de les entitats i eliminar determinades traves, com el cobrament del limitador de so, o establir un banc de recursos perquè les entitats puguin disposar de materials necessaris per fer acates".

La CUP ja va presentar també les propostes en clau de política econòmica.

Més info: Els 3 eixos econòmics de la CUP per "fer un món més cooperatiu, més solidari i just"

Fa uns dies va celebrar l'acte de presentació de la candidatura.

Més info: La CUP-PC reivindica el "municipalisme com a base de la clau del canvi"

 
Comentaris

Destaquem