La CUP vol Mossos d'Esquadra a Collserola per evitar l'entrada de l'exèrcit espanyol

La CUP presentarà al Consell Plenari de l'Àrea Metropolitana de Barcelona una moció per tal de requerir la presència de Mossos d'Esquadra a Collserola per prohibir l'exercici de pràctiques militars per part de l'exèrcit espanyol. És la resposta a la presència de l'Exèrcit de Terra el passat 1 de setembre al Parc Natural. Unes pràctiques que van arribar després que el Consorci del Parc de Collserola mostrés el seu rebuig a la presència militar en el seu interior i tirés endavant els tràmits necessaris per impedir-ho.

Davant el fet que l'exèrcit espanyol continua amb les pràctiques militars a Collserola tot i l'oposició del Consorci, així com del Parlament de Catalunya i Ajuntaments com el de Sant Cugat; la formació independentista insta a les administracions a requerir la presència de la Policia Local i/o Mossos d'Esquadra per tal de garantir que els acords de rebuig a la presència militar a Collserola es compleixin i s'impedeixi l'accés al Parc Natural de les unitats militars.

A més, la CUP demana sancionar l'Exèrcit de Terra espanyol per l'incompliment de les ordenances del Parc Natural de Collserola i la legislació medi ambiental vigent.

El Ministeri de Defensa "presumeix"

La CUP recorda que "el passat 1 de setembre l’exercit espanyol va realitzar maniobres militars al Parc, tal i com va presumir el mateix Ministeri de Defensa" a través d'un missatge a les xarxes socials "on es poden ver homes armats dins del perímetre del Parc Natural".

Des de la CUP recorden que Collserola "d'oci i lleure per moltes persones que volen gaudir de la natura i realitzar activitat física" i on "s'hi troben tretze centres educatius". "Aquestes practiques militars no han de ser una escena al Parc, té unes finalitats diferents, com son la preservació de la biodiversitat de l’entorn, l’educació en els valors de respecte a la natura, l’ús social i afavorir la preservació del gran pulmó verd de Barcelona i la seva àrea metropolitana", argumenta la formació, que afegeix: "No volem que es converteixi en un camp de maniobres militars".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem