La Fiscalia demana 16 anys de presó per Raül Romeva

Romeva està empresonat de manera preventiva des del passat 23 de març

La fiscalia espanyola ha fet públic aquest divendres 2 de novembre la seva petició de presó per als líders independentistes. La Fiscalia demana 25 anys de presó per al vicepresident empresonat Oriol Junqueras i 25 anys d'inhabilitació, acustat d'un delicte de rebel·lió.

Finalment, el santcugatenc Raül Romeva i els altres consellers empresaonats, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Dolors Bassa; tenen una petició de 16 anys de presó i 16 d'inhabilitació. Tots acustats de rebel·lió. Aquest 2 de novembre es compleix un any de la seva primera entrada a presó.

Més info: Un any de la primera entrada a presó de Raül Romeva

Per als líders civils, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i per a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, la fiscalia general de l'Estat demana 17 anys de presó i 17 d'inhabilitació també per rebel·lió.

A Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila la fiscalia els acusa de malversació de cabals públics i d'un delicte de desobediència greu i demana per a ells 7 anys de presó i 16 d'inhabilitació. Finalment, per a Mireia Boya i els membres de la Mesa del Parlament, inclòs Joan Josep Nuet, demana una multa de 10 mesos a raó de 100 euros cada dia i inhabiltiació per a càrrec públic durant un any i vuit mesos.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem