La Fiscalia demana presó incondicional pel santcugatenc Raül Romeva

Romeva ha declarat aquest dijous davant l'Audiència Nacional

El fiscal Miguel Ángel Carballo ha demanat a la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela que dicti l’ingrés a presó incondicional com a mesura cautelar per a tots els consellers destituïts que han comparegut aquest dijous; entre els que hi ha el santcugatenc Raül Romeva. A més, demana presó eludible amb una fiança de 50.000 euros per a l’exconseller d’Empresa, Santi Vila.

Els exconsellers per a qui demana presó són Junqueras, Turull, Rull, Bassa, Romeva, Forn, Mundó i Borràs. Ho ha fet aquest dijous, 2 de novembre, en el transcurs de la vista que ha tingut lloc un cop han finalitzat les compareixences, on tots, tret de Vila, han respost únicament les preguntes de la defensa. Els consellers estan investigats per un presumpte delicte de rebel·lió i sedició, entre altres. Les penes podrien arribar als 30 anys.

La jutge ha d’acordar ara si actua d’acord a aquesta petició de la Fiscalia, i també quines actuacions adopta respecte al president Puigdemont i la resta de consellers que es troben a Brussel·les. De moment, segons fonts de la Fiscalia, no ha emès ordres internacionals de detenció. Entre els consellers a Bèlgica hi ha la santcugatenca Clara Ponsatí, responsable del Departament d'Ensenyament.

Un centenar de persones s'han concentrat aquest 2 de novembre davant de l'ajuntament de Sant Cugat per mostrar el seu suport al Govern català sota el crit de 'Llibertat'.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem