L'espai de la carretera de Rubí, habitatge i el golf de Sant Joan al ple municipal

El Ple Municipal de Sant Cugat debatrà sobre diferents aspectes de temàtica local

Sant Cugat celebra la sessió plenària del mes de març aquest dilluns, 18 de març, a partir de les quatre de la tarda a l'ajuntament. Com sempre, al voltant de les 20 h, hi ha el torn obert a la ciutadania perquè expressi públicament les seves demandes.

L´espai municipal ubicat a la carretera de Rubí i que actualment és una concessió per un llarg període com a zona d'oci centra un dels punts del ple municipal. Tenint en compte que en els darrers anys s´ha desbordat el control, sobretot els caps de setmana, provocant problemes de seguretat i convivència produïts per l´ús que se’n fa que PSC-CP, PDeCAT-Demòcrates i PP aposten per crear una comissió per repensar aquest espai municipal.

El Ple també debatrà sobre la proposta de la CUP-PC per reconvertir els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà a Sant Cugat i Rubí.

Més habitatge

En urbanisme, el Ple Municipal haurà d'aprovar provisionalment dos actuacions importants. Per una banda, la construcció de sis blocs amb 250 habitatges en una parcel·la de l'avinguda de Torreblanca, un dels quals serà destinat a habitatge protegit de lloguer. Es tracta d'una operació que servirà per compensar els propietaris dels terrenys i propietaris de Can Cortés, a Les Planes, i evitar la construcció de 45 habitatges en aquest indret de Collserola.

D'altra banda, s'aprovarà provisionalment la modificació urbanística que vol demanar als promotors de noves construccions que destinin el 30% dels nous habitatges a habitatge protegit i, en cas de no fer-ho, l'Ajuntament es reserva el dret de tanteig i retracte per poder-ho fer ell mateix.

A més, també s'aprovaran dos tràmits que han de permetre desencallar el projecte d'habitatge cooperatiu de les Cases dels Mestres de La Floresta.

Educació i família

En educació, Ciutadans mostrarà el seu suport a l'escola concertada amb una moció en favor a l’educació i la llibertat d’elecció educativa. ICV-EUiA reclamarà promocionar la Formació Professional a Sant Cugat. D'altra banda, el PSC presentarà una proposta per garantir la continuïtat dels centres especials de treball a Catalunya, amenaçats per l'augment del salari mínim.

ERC-MES i PDeCAT-Demòcrates portaran una moció per commemorar el Dia Internacional de les Dones, mentre que PP i Cs demanaran commemorar el 15 de maig com a Dia Internacional de la família. Finalment, CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates, Cs, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC-CP proposaran que els regidors i regidores amb permisos de paternitat o maternitat puguin votar al Ple mitjançant la delegació del vot.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem