La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola començarà a principis del 2019

Els treballs es realitzaran en dues fases, i la primera està prevista que duri 5 mesos

Les obres per vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola a Sant Cugat del Vallès començaran el primer trimestre de l'any 2019. Unes obres que s'emmarquen dins del Pla Estratègic del barri del Monestir - Sant Francesc, que contempla una seixantena d'actuacions al barri, amb un pressupost d'11 milions d'euros, de les quals algunes ja s'han portat a terme.

 

La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola es farà en dues fases. La primera, que contempla les actuacions entre el carrer de Montserrat i l'avinguda de Torreblanca, ja compta amb el projecte, elaborat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i que incorpora les aportacions veïnals i dels comerciants. Un projecte que es preveu s'aprovi definitivament al mes de setembre, per donar pas a la licitació. D'aquesta manera, els treballs es licitaran per 1.270.000 euros, i es preveu que durin uns 5 mesos.

 

Un cop enllestida aquesta fase, es farà la segona, que va des de l'avinguda de Torreblanca fins a la plaça de la Pelleria. Els treballs en aquest tram es preveu que comencin el 2020.

 

Imatge actual de l'avinguda. FOTO: Sílvia Polanco

Imatge actual de l'avinguda. FOTO: Sílvia Polanco

 

Una vianantització que, com ha apuntat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, respon "a les demandes veïnals, havent de permetre resoldre problemes històrics com són el clavegueram, a més d'integrar l'avinguda de Cerdanyola a l'eix de vianants". Una actuació, emmarcada en el Pla Estratègic que, com ha recordat Ferran Villaseñor, president del Consell de Barri, "va generar un ampli consens entre les forces polítiques", i dona resposta "a reivindicacions històriques del barri".

 

L'encarregat de desgranar en què consistirà aquesta vianantització ha estat Toni Serra, Cap d'àrea d'Urbanisme, qui ha destacat que "aquesta és l'actuació central del Pla estratègic del barri, però no l'única", recordant les accions ja fetes, com ara la reforma del carrer de la Creu o el carrer de Santa Engràcia, el nou carril bici a Can Magí o la millora de la plaça d'en Coll.

 

Moment de la presentació dels treballs. FOTO: Localpres

Moment de la presentació dels treballs. FOTO: Localpres

 

Amb la vianantització, l'avinguda de Cerdanyola, de 16 metres d'amplada, disposarà d'una plataforma única amb paviment de pedra natural, amb una franja central desplaçada cap al nord on s'instal·larà l'arbrat amb parterres elevats de grans dimensions, i que donarà espai a les terrasses dels bars existents, allunyades de les façanes dels edificis.

 

A banda i banda, hi haurà nous espais de convivència on es permetrà la circulació dels vehicles autoritzats, i els desplaçaments dels vianants. Tot plegat, prioritzarà la lliure circulació de les persones, i mantindrà la línia visual amb el Monestir, un dels trets característics d'aquest espai. També es renovarà el mobiliari urbà, amb nous bancs, es renovarà la il·luminació, i s'elevarà les cruïlles amb els carrers perpendiculars obligant els vehicles a reduir la velocitat.

 

Pel que fa a la recollida de residus, un dels aspectes pels quals els veïns de la zona han mostrat preocupació, Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Serveis Urbans, ha apuntat que els contenidors soterrats es retiraran. "S'està treballant amb noves propostes de recollida, i s'explicarà als veïns i veïnes", assegurant que serà un sistema que no perjudicarà el sistema de recollida.

 

D'altra banda, també s'han recordat algunes de les accions futures que es faran en el marc del Pla estratègic del barri, com són la reforma del carrer d'orient, la remodelació dels Jardins del Vallès o la cobertura de la pista inferior de Sant Francesc, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem