Les Planes aprova arranjar l'espai infantil de la plaça de Maria Antònia

El Consell de Barri de les Planes ha aprovat cinc projectes de lliure disposició per a l'any 2019 i destaquen l'arranjament de l'espai infantil de la plaça i la rehabilitació del Casal del Pí

El Consell de Barri de les Planes ha aprovat els projectes de lliure disposició per a l'any 2019. Un total de 5 entre els quals destaquen l'arranjament de la plaça de Maria Antònia, i la rehabilitació de la Casa del Pi de Can Borrull. Els dos projectes tenen una proposta d'inversió de 40.000 euros.

A banda d'aquests dos grans projectes per al barri, també s'ha aprovat el projecte de la segona fase de l'arranjament de l'entorn de la Font del Rabassalet, amb una proposta d'inversió de 12.000 euros; el del control de la colònia de gats (pressupost de 4.000 euros); i el de la compra del mobiliari de la nova Sala Polivalent dels vestidors de l'espai Pere Grau, que s'han acabat aquesta setmana (pressupost de 4.000 euros). Aquests dos últims projectes formen part dels projectes de lliure disposició ordinaris, mentre que la resta són d'inversió, així que depenen de l'aprovació del Pressupost Municipal, que encara no s'ha efectuat.

En total, 100.000 euros del Pressupost Municipal que es destinen a les Planes.

Ja hi ha data per a l'estrena de la prova pilot del Transport a demanda

La prova pilot del Transport a demanda a les Planes començarà al mes de març del 2019, segons s'ha explicat al Consell de Barri, focalitzant-se en el servei a Can Borrull i Can Cortés, on els veïns podran sol·licitar per telèfon (672040375) o a través de l'app SHOTL que l'autobús els reculli en un punt determinat i en un moment determinat. És a dir, podran reservar per telèfon el servei d'aquest autobús, que tindrà un horari de 7 h a 21 h, un temps màxim d'espera de 30 minuts i es combinarà amb la L5, que ara mateix dona cobertura al barri.

Durant el mes de febrer es col·locarà la senyalització corresponent a totes les zones de les Planes.

L'augment de l'IBI per l'entrada de Sant Cugat a la zona 1 marca el torn obert de paraula

En el torn obert de paraula als veïns, s'ha preguntat sobre la quantia de l'IBI per l'entrada de Sant Cugat a la zona 1 de l'AMB, ja que les Planes ja formava part d'aquesta zona i hi havia dubtes sobre l'augment d'aquest impost. El president del Consell de Barri, Joan Puigdomènech, ha explicat "l'Ajuntament presentarà un recurs a l'AMB per la fórmula a través de la qual es calcula el valor d'aquest impost". Així mateix, ha afegit que aquest recurs pot portar "a una rebaixa d'aquesta quantitat". De totes maneres, ha assenyalat que a hores d'ara no tenen la certesa de quin és el percentatge d'augment que hi haurà sobre l'IBI.

"Les Planes ja formava part de la zona 1 i el fet que sen's augmenti l'IBI per un servei que ja teníem, desafavoreix als veïns del barri", ha assenyalat Mercedes González, Representant de l'AMPA de l'Escola La Floresta, en aquest sentit. Puigdomènech ha afirmat que traslladarà aquesta preocupació a l'equip d'advocats que està preparant el recurs per presentar a l'AMB.

La neteja d'alguns carrers del barri quan hi ha pluges i moviments de sorra del bosc cap a les zones urbanitzades, també ha estat un dels temes tractats en el torn obert de paraula i un veí ha demanat més recursos i voluntat per millorar en el manteniment de les Planes.

D'altra banda, en l'informe de la presidència, Joan Puigdomènech ha explicat que hi haurà dos carrers que canviaran el nom: el carrer del Doctor Modrego passarà a ser el carrer de Vicenta Moreno i el carrer d'Antoni Griera passarà a ser el carrer de Magarola.

 
Comentaris

Destaquem