Mig miler de manifestants espanyolistes arrenquen la pancarta de l'Ajuntament

La concentració s'ha fet a la plaça de la Vila, on s'han llençat ous a la façana de l'edifici i s'ha increpat els periodistes

Mig miler de persones s'han concentrat a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès aquest dilluns, 6 de novembre, per participar de la manifestació unionista amb l'objectiu de retirar la pancarta que lluïa l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics.

Una concentració convocada aquest mateix diumenge per VOX i Somatemps, i a la qual han assistit membres de Ciutadans i el Partit Popular a Sant Cugat, entre ells els regidors Aldo Ciprian (Cs) i Álvaro Benejam (PP), així com membres de Democràcia Nacional i Plataforma per Catalunya, entre altres formacions d'ultra dreta.

Mireu les imatges de la manifestació espanyolista a Sant Cugat.

Durant la manifestació s'han sentit càntics a favor de la unitat d'Espanya, com "Catalunya es España", "España, unida, jamás será vencida", "No habrá independencia", "Viva España, viva el Rei y viva la Guárdia Civil", o "España es 1 y no 51".

També crits contra l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, contra els membres del Govern o el cap dels Mossos d'Esquadra, dient "No son politicos, son delincuentes", "Puigdemont a prisión", "Alcaldesa dimisión" i "Alcaldessa a prisión, "Mossos si, Trapero no", o "Donde está el osito".

La premsa tampoc ha quedat exempta de càntics adreçats a ells, concretament a aquest mitjà de comunicació, cridant "TOT Sant Cugat, manipuladors", i increpant alguns dels periodistes que estaven cobrint la manifestació.

El blanc de la protesta, però, ha estat la pancarta que lluïa la façana de l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics. "Esa pancarta no nos representa", cridaven, recordant que "Esa pancarta aquí no pinta nada". Una pancarta que ha rebut una pluja d'ous, i posteriorment de tomàquets, abans que amb pals aconseguissin estripar-la i despenjar-la, mentre intentaven cobrir els objectius de les càmeres dels mitjans de comunicació.

Durant la concentració s'han viscut moments tensos amb la policia, quan els manifestants reivindicaven accedir a l'edifici de l'Ajuntament. Un cop estripada i despenjada la pancarta, els concentrats que encara restaven a la plaça s'han dispersat.

Álvaro Benejam, regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Sant Cugat i president de la formació local, ha mostrat la seva disconformitat en la manera "com s'ha produït determinada part de la manifestació", lamentant el llançament d'ous contra la façana de l'Ajuntament. Amb tot, ha mostrat el seu suport a la manifestació. "Hem vingut per donar suport a aquesta manifestació que s'havia convocat espontàniament perquè no estem d'acord amb la pancarta que estava aquí penjada, per ordres de l'alcaldessa".

Precisament a Mercè Conesa ha culpat dels fets. "La culpa de tot això és de l'alcaldessa, perquè pancartes com aquesta que demanen la llibertat per presos polítics, no s'adapten a la realitat". En aquest sentit, ha dit que "ni són presos polítics, ni s'ha de demanar llibertat per unes persones que han incomplert unes lleis; serà un jutge qui dirà si són culpables o no, i de moment aquest jutge ha estimat que són susceptibles d'estar en presó preventiva".

Pel que fa a les intimidacions patides per la premsa, Benejam les ha condemnades. "No ens agrada que la gent assenyali als periodistes, i menys en el si d'una manifestació, perquè els periodistes estan per cobrir l'acte, per donar informació sobre el que passa".

Amb tot, ha afirmat que "eren 3 o 4 els que han volgut intimidar a la premsa, i n'estem totalment en contra", però ha defensat que "la resta de gent s'ha comportat de manera cívica".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem