Obren un expedient informatiu per si va haver-hi frau en l'adjudicació d'un pis de Promusa

Treballadors de l'empresa municipal d'habitatge haurien denunciat una actuació "fraudulenta" per adjudicar un pis a un familiar del gerent de Promusa

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha obert un expedient d'informació per esbrinar si una adjudicació d'un habitatge de lloguer protegit de Promusa es va adjudicar de manera fraudulenta. La investigació s'ha obert després que treballadors de Promusa, l'empresa municipal d'habitatge de Sant Cugat, hagin fet arribar una carta a l'oposició assegurant que el gerent de Promusa, Lluís Hosta, va actuar de manera "fraudulenta" per adjudicar un pis de la promoció municipal a un familiar seu.

"Ens hem assabentat recentment que l'adjudicació d'un habitatge de lloguer per a joves situat a la promoció de Penya Regalèssia va ser fraudulenta", exposa la carta, a la qual ha tingut accés el TOT. Segons han informat fonts municipals, l'alcaldessa Carmela Fortuny ha demanat als Serveis Jurídics que obrin un expedient per analitzar el cas.

Segons la carta dels treballadors, l'adjudicatari va presentar un "document fals" per acreditar que tenia ingressos del treball i que el gerent de Promusa va "admetre com a bo", tot i que era "perfectament coneixedor" de la seva situació laboral.

"Entenem que aquest és un fet molt greu i un frau pels ciutadans de Sant Cugat, ja que un d'ells es va quedar sense poder optar a aquest habitatge que legament li corresponia", afegeix la carta enviada a l'oposició, però que el govern assegura que no ha rebut.

El PP demana una investigació

El Partit Popular va ser el primer partit en denunciar la situació, a través d'un comunicat aquest 4 d'abril. Els populars santcugatencs van reclamar obrir una investigació per esclarir els fets i, en cas que sigui necessari, depurar responsabilitats. Segons ha explicat el portaveu del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, tot i que l'edifici és de l'any 2004, l'adjudicació presumptament fraudulenta d'un dels habitatges s'hauria produït en les darreres setmanes.

En aquest sentit, Benejam ha explicat que el PP de Sant Cugat treballarà per esclarir la situació: "Hem rebut una carta de denúncia vinculada a la presumpta adjudicació irregular d'un habitatge a una familiar del gerent de Promusa. No podem fer altra cosa que investigar per veure si el que diu aquesta carta és real o no", ha explicat el portaveu popular. A més, reclama una còpia dels expedients dels quals es parla en aquesta carta.

"Si es confirma que el que diu la carta és cert, la qual cosa seria molt greu, caldria demanar responsabilitats polítiques, administratives i, sobretot, responsabilitats legals per a la persona que hauria comès el frau", ha afegit el regidor.

Cal recordar que tots els partits de l'oposició van reclamar la reprovació del gerent de Promusa, Lluís Hosta, per la seva gestió administrativa en el procés d'adjudicació i licitació d'una promoció d'habitatges investigada per la justícia.

 
Comentaris

Destaquem