Ovació per Rull a Sant Cugat en el primer acte públic d'un conseller a la República

Josep Rull ha exercit com a conseller de Territori en la festa del centenari del tren a Sant Cugat

El conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, ha presidit la festa de celebració del centenari de l'arribada del ferrocarril a Sant Cugat i ha rebut nombroses mostres de suport dels santcugatencs. És el primer acte d'un conseller català des de la proclamació de la República i l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol, que implicava també el cessament de tot el govern.

Josep Rull ha estat molt aplaudit pels centenars de santcugatencs que omplien la plaça de Lluís Millet durant l'acte central de la festa del tren. Molts ciutadans s'han acostat al conseller per donar-li suport, ànims i fer-se fotografies amb ell. Els santcugatencs han s'han posat al costat del conseller de la Generalitat en un moment de conflicte important entre les institucions catalanes i les espanyoles.

Rull ha estat presentat com a conseller de la Generalitat, per la qual cosa, com ja va fer el president Carles Puigdemont, no accepta el cesasment ordenat pel govern espanyol. "Una nació que no té orgull i no té autoestima no té futur", ha proclamat Josep Rull, que ha demanat el suport a les institucions: "Defensar les institucions catalanes vol dir defensar el progrés, el benestar i la modernitat d'aquest país".

"Aquestes institucions, gestionades, pensades i governades des de Catalunya; sempre són i seran una font de prosperitat, benestar i d'esperança", ha recalcat el conseller de la Generalitat, que ha afirmat que el progrés i la prosperitat és "insubornable". Rull ha finalitzat el discurs citant a Nelson Mandela: "'Un guanyador és un somiador que mai s'ha rendit' i nosaltres, els catalans, haguem nascut on haguem nascut i parlem la llengua que parlem, mai, mai ens hem rendit en el repte de deixar als nostres fills un país millor".

FOTOS: Lali Puig

 
Comentaris

Destaquem