Podem lamenta "no entrar pel fet de no anar en coalició" i en culpa a Sant Cugat en Comú

De totes maneres, el partit es mostra satisfet pel pacte d'esquerres que ha permès fer fora del Govern l'espai post-convergent i disposat a col·laborar amb ERC-MES, PSC i CUP

Després de gairebé un mes de les eleccions municipals, en les quals l'espai dels comuns no va aconseguir representació al consistori -el fet que Podem i Sant Cugat en Comú es presentessin per separat va dividir el vot de l'espai polític perjudicant ambdues formacions- Podem ha lamentat el fet de no entrar a l'Ajuntament i n'ha culpat a Sant Cugat en Comú: "Lamentem no haver entrat pel fet de no anar en coalició", ha apuntat en roda de premsa el líder de Podem a Sant Cugat, Gabriel Jover que, a més, ha assenyalat que "l'assemblea de Sant Cugat en Comú va rebutjar la nostra oferta per anar junt. Van disparar-se un tret al peu".

En aquest sentit, Jover ha descarregat tota la culpa cap a Sant Cugat en Comú i Ramon Gutiérrez: "Nosaltres vam intentar pactar fins a l'últim moment. Proposàvem un acord polític oferint una majoria de 2/3 a Sant Cugat en Comú i va poder més la seva autosuficiència que la raó", ha dit. "No hem tingut tanta diferència de vots entre nosaltres i ells, i això ha de fer pensar als comuns", ha afegit Jover.

Pel que fa a l'oferta de Podem a Sant Cugat en Comú per formar la coalició, el líder de Podem Sant Cugat ha apuntat que "només demanàvem visibilitat i participació política". Així, Jover ha explicat que després de presentar l'oferta, no van rebre'n cap per part de Sant Cugat en Comú, que, segons Jover, els demanava que desfessin Podem i entressin a la llista de Sant Cugat en Comú com a individuals: "Volíem tenir veu pròpia dins de la coalició", ha apuntat en aquest sentit Jover.

Contents amb el pacte d'esquerres

Tot i la decepció provocada pel fet que l'espai polític no tingui representació a l'Ajuntament, Podem es mostra satisfet amb el pacte d'esquerres i el canvi de Govern: "Ens alegrem que després de 32 anys hi hagi un canvi de Govern i oferim la nostra col·laboració", ha assenyalat Gabriel Jover.

Fa uns dies, Ramon Gutiérrez (Sant Cugat en Comú), també va fer una valoració d'aquesta divisió del vot.

Més info: Els comuns creuen que la divisió amb Podem els ha deixat fora de l'Ajuntament

 

 
Comentaris

Destaquem