Pren possessió el nou govern català, amb dos consellers santcugatencs

Jordi Puigneró i Damià Calvet, nous consellers del govern de Quim Torra

Els tretze consellers del Govern de la Generalitat de Catalunya presidit per Quim Torra ja han pres possessió del càrrec, en un acte celebrat aquest dissabte 2 de juny. Entre els nous membres de l'executiu hi ha dos santcugatencs: Jordi Puigneró i Damià Calvet, que aquest divendres s'acomiadava de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Els consellers han promès “complir fidelment d’acord amb la llei les obligacions del càrrec al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya”, sense esmentar concretament ni la Constitució ni l’Estatut. Després de set mesos sense govern a Catalunya, la presa de possessió dels consellers deixa sense efecte l’article 155 de la Constitució.

Calvet, fins ara tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat i director de l'Institut Català del Sòl, assumirà la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Puigneró, fins ara Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del govern català, és nou conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública.

La presa de possessió del Govern ha tingut també espai per deixar protagonisme als polítics independentistes que estan a la presó i els que són a l’estranger, entre ells el santcugatenc Raül Romeva, empresonat des del passat 23 de març. Els seus familiars han estat presents a les primeres files i un llaç groc ha estat tota la cerimònia en la primera de les cadires reservades per al Govern.

Jordi Puigneró i Damià Calvet, de Sant Cugat a la Generalitat FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem