Primàries Sant Cugat presenta els seus deu candidats

Tres candidats de Primàries de Sant Cugat són de Demòcrates

Joan Recasens, David Sempere, Juan-José Vara, Francesc Cardoner, Marga Codina, Clara Forn, Violant González-Antó, Lluís Fernández, Xavier Olivella i Òscar Parés són els 10 candidats que s'han presentat a Primàries Sant Cugat d'entre els quals sorgirà l'alcaldable pel projecte per a les pròximes eleccions municipals a Sant Cugat del Vallès. Demòcrates Sant Cugat, tot i que oficialment va apostar per integrar-se a Junts per Sant Cugat, s'ha sumat en el projecte, presentant-hi tres candidatures, les de Lluís Fernàndez, Joan Recasens i Juan-José Vara.

Un candidat que s'escollirà amb els vots dels 756 inscrits, més aquells que encara es poden afegir al projecte, amb les eleccions primàries que se celebraran el 23 de febrer. Els vots es podran emetre de 10 a 20 hores a la Casa de Cultura i a l'Espai Jove de Valldoreix, i telemàticament.

Els candidats s'han presentat aquest 14 de febrer. FOTO: Bernat Millet

Els candidats s'han presentat aquest 14 de febrer. FOTO: Bernat Millet

Els 10 candidats s'han presentat aquest 14 de febrer en un acte celebrat al Casal Torreblanca, durant el qual els diferents candidats han exposat la seva motivació per participar del projecte:

Clara Forn: "Participo per imperatiu moral. No puc voler la independència i no fer res per aconseguir-ho".

Xavier Olivella: "Participo per poder sortir del sistema de partits i poder treballar per la unitat, tal com treballa la societat civil".

Joan Recasens: "És una opció de trencar les costures dels partits i fer evolucionar la democràcia". Ha lamentat l'absència dels partits per fer una llista unitària, remarcant la "il·lusió perquè Catalunya sigui República", i perquè els "municipis tinguin un pes important".

David Sempere: "Per trencar les costures, i posar sobre la taula un altre model de Sant Cugat", apostant per l'increment de la participació ciutadana, fer polítiques per disminuir l'atur i "exercir d'independentistes", entre altres.

Juan-José Vara: "No puc fer un pas al costat amb què està passant a Catalunya. Em sento integrat, i m'encoratja que junts podem fer coses noves".

Francesc Cardoner: "Crec en Primàries", ha dit, presentant-se per Valldoreix, i lamentat l'absència dels altres partits.

Marga Codina: "Són independentista, no crec en els partits polítics. Se'm creava l'oportunitat de sortir del sistema de partits polítics; d'empoderar la gent. Crec en el poder de la gent; s'han de buscar maneres de participació".

Violant González-Antó: "No busco una professió; sols si es poden fer les coses diferents", ha dit, apuntant com a principis la "defensa de la República, de la independència pacífica i la justícia social".

Lluís Fernández: "M'estimo Sant Cugat i estic aquí per il·lusió de canviar la política, que s'ha de dignificar". Entre altres aspectes, ha marcat com a prioritaris la República i mirar l'entorn.

Òscar Parés: "Com a subjecte polític català penso que cap partit em representa, i no em puc quedar a casa", apuntant que prové dels moviments socials i el món independentista.

 
Comentaris

Destaquem