Puig, president de Valldoreix: “Promusa té prevista una promoció de 40 habitatges”

Entrevista al president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, Josep Puig

Josep Puig és president de l’EMD de Valldoreix des del 2011, quan va prendre el relleu a Montserrat Tura. Forma part de la plataforma veïnal Actuem i governa amb majoria absoluta amb coalició amb PDeCAT i Demòcrates. Parlem amb el president valldoreixenc sobre l’actualitat de la vila i de qüestions com l’habitatge públic, l’aparcament de Can Cadena, conflictes amb veïns, la seguretat o la mobilitat. També sobre com es viu la situació catalana des del punt de vista valldoreixenc.

Recentment s’ha estrenat el nou aparcament a Can Cadena.

És un espai molt necessari perquè tenim una mancança d’aparcament a la zona de l’estació. Hem fet un arranjament bàsic perquè entri en funcionament de manera provisional i hem acotat dues zones, a l’entrada i a la sortida, a una hora i mitja màxim d’aparcament, per facilitar les coses a la gent que va a comprar.

Serà de pagament? 

No ho sabem. Al final haurem de prendre alguna determinació i potser es farà un pàrquing vinculat al bitllet de tren. Si ha de ser de pagament, volem que sigui bonificat i relativament econòmic.

Què en pot dir de la urbanització de l’avinguda del Baixador?

S’han fet tallers de participació ciutadana i es van exposar a la comissió de veïns. Les conclusions s’han donat a un equip redactor perquè faci un avantprojecte, que es presentarà als veïns durant el novembre. En cap cas serà una via ràpida o de connexió amb els Túnels de Vallvidrera. Serà una via pacífica, tranquil·la, com qualsevol altra via de Valldoreix. En principi hi haurà un carril per cada sentit i amb zones d’aparcament.

A Valldoreix encara no hi ha habitatge protegit. Hi ha promocions previstes?

Promusa té prevista una promoció de 40 habitatges al carrer de Santjoanistes, a la zona de l’estació de Valldoreix. L’inici de les obres estan previstes per l’any 2019, però tampoc es pot certificar al 100%. Tenim tot l’interès en tenir habitatge públic a Valldoreix i ara està parat tot el tema d’habitatge a l’estació i a la centralitat.

"Estem vivint un moment complicat a nivell polític"

Can Cadena, a Valldoreix, amb la bandera catalana

Com està el conflicte judicial amb l’oposició per la qüestió de zones verdes? [L’oposició va denunciar “irregularitats” i ho va portar a la justícia].

Hi ha una comissió a Sant Cugat que ho està estudiant i estem esperant que arribi a les seves conclusions. Nosaltres seguim defensant que tot es va fer bé en el seu moment.

Només un dels vocals del govern de Valldoreix (PDeCAT-Demòcrates-Actuem) és del PDeCAT i vostè és d’Actuem. El vocal Joaquim Castelló va deixar també el PDeCAT amb crítiques. Quina és la relació amb el partit?

Estem vivint un moment complicat a nivell polític i hi ha hagut molts canvis. Hi ha gent que representa partits però la feina important és la que es fa cada dia i en la línia d’ajudar els veïns. Mai hem tingut cap tipus de pressió per part del partit a Sant Cugat, alguna vegada hem parlat que jo em pugui fer de Convergència o PDeCAT. Però mai m’hi he sentit obligat ni res d’això.

L’EMD ha aturat el projecte de reurbanització al carrer del Molí després de les queixes veïnals?

Tothom té dret a fer les demandes, però no hem fet res per acontentar o perjudicar cap veí. Es tracta de resoldre un problema i hi ha firmes recollides a favor del canvi i firmes en contra. No crec que tingui més importància cinc firmes més o menys i s’ha de buscar una solució per a tothom. Ara hem aturat el projecte fins que hi hagi una nova transcripció del PGM.

A la Floresta hi ha hagut una alarma per l’augment de robatoris a l’estiu. A Valldoreix heu demanat sovint més presència policial. Com està la situació?

Hi ha repunts de més robatoris en determinats mesos. Tinc connexió permanent amb Mossos i Policia Local i no tenim constància d’un repunt molt fort, tot i que sí que n’hi ha hagut més. La gent ha de ser molt curosa i preocupar-se per la seva pròpia seguretat. Moltes vegades no som prou prudents i no apliquem mesures de seguretat. Nosaltres tenim assignats tres policies de manera permanent i a vegades s’ha reforçat. Estem coberts.

Fa uns anys es van fer canvis a la mobilitat a l’avinguda de Ramon Escayola i van provocar queixes de veïns. Com està la situació?
Hi ha gent que es queixa i gent que està contentíssima, no creiem que generi polèmica. Els carrers van vinculats també a avinguda del Baixador i ho hem de regular tot. No farem res si no s’estudia bé i la comissió de mobilitat no ho accepta.

Com es viu la situació política i econòmica del país des de la visió de Valldoreix?

No hi ha un efecte directe en empreses que hagin marxat... La gent viu en estat de nerviosisme permanent i s’està fent molt llarg. Esperem una solució que beneficiï Catalunya. A vegades les determinacions dràstiques no són les adequades i s’ha de buscar una via per aconseguir l’objectiu que perseguim però amb el calendari necessari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem