Puigneró, a Sant Cugat: "Catalunya pot ser un dels motors de la revolució digital"

El conseller santcugatenc de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró ha fet una conferència sobre la República Digital

La importància que Catalunya es desenvolupi en l'entorn de les noves tecnologies i la revolució d'internet (digital), ha estat el tema central de la conferència que el conseller santcugatenc de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha fet a Sant Cugat el dimarts 18 de desembre. 

A la conferència, que s'ha celebrat a la Casa de Cultura hi han assistit una 50a de persones, entre les quals hi havia l'alcaldessa del municipi, Carmela Fortuny. "El conseller Puigneró va ser una de les persones clau en la digitalització de l'Ajuntament i en l'Smart City", ha explicat l'alcaldessa del pas de Puigneró per l'Ajuntament de Sant Cugat.

Després d'una breu presentació, Puigneró ha iniciat la conferència fent metàfores i exemplificant les similituds entre la revolució industrial i la revolució d'Internet: "Igual que la revolució industrial va ser molt important en la creació de llocs de treball, la revolució d'internet presenta aquestes oportunitats que no podem deixar escapar", ha dit Puigneró.

En aquest sentit, el conseller santcugatenc ha afirmat que els països que més es van desenvolupar durant el segle passat van ser aquells que van apostar per la revolució industrial i, per tant, els que més riquesa generaran en el futur seran aquells que apostin per la digitalització: "Si analitzem la riquesa que generen els països, en els darrers 200 anys podem veure com ha crescut exponencialment allà on hi ha hagut tecnologia", ha dit Puigneró, que ha afegit que "Igual que la revolució industrial va ser molt important en la creació de llocs de treball, la revolució d'internet presenta aquestes oportunitats que no podem deixar escapar".

Amb tots aquests arguments, el conseller ha acabat defensant que Catalunya necessita posicionar-se en l'àmbit digital i de les noves tecnologies: "Si volem ser una nació que generi riquesa, o tenim petroli, que no en tenim, o invertim en tecnologia", ha afirmat. "Catalunya té l'oportunitat de ser influent, un dels motors de la revolució digital", ha afegit.

 

 

 
Comentaris

Destaquem