Quim Torra iniciarà a Sant Cugat la Marxa per la República

El president de la Generalitat i l’alcaldessa de Sant Cugat encapçalaran un recorregut pel centre urbà i descobriran la placa de la "Plaça de l’U d’Octubre de 2017" el 16 de setembre

Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, a iniciativa de l’ANC de Sant Cugat, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, iniciarà la primera Marxa per la República pels carrers de Sant Cugat el diumenge 16 de setembre, dia que es compliran 11 mesos dels empresonaments de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. El dia 16 de cada mes l’ANC de Sant Cugat convoca una concentració ciutadana per demanar la llibertat dels Jordis, així com de la resta dels presos polítics.

En aquest cas la concentració es convertirà en un recorregut el diumenge 16 de setembre que començarà a les 19,30 h a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament de Sant Cugat, i seguirà per diferents carrers del centre urbà fins a arribar a l’antiga plaça del Rei, avui Plaça d’U d’Octubre de 2017, on es descobrirà la placa que dóna el nou nom a la plaça. Un acte que l’ANC organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat. Després de la descoberta de la placa hi haurà uns parlaments del president de la Generalitat i de l’alcaldessa de Sant Cugat. L’acte es complementarà amb una actuació musical del duet Pepa i Juan Antonio.

Segons Xavier Palet, coordinador local de l’ANC, “iniciarem simbòlicament la Marxa per la República, amb la presència del president Quin Torra. Ell ens va encoratjar a tirar endavant una mobilització permanent per caminar vers la República i els Drets Civils.

Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat, està “orgullosa de la presència del president de la Generalitat en la primera Marxa per la República que es farà a la nostra ciutat” i, en aquest sentit, fa una crida a la ciutadania “a participar de la marxa i de la inauguració oficial de la Plaça de l'U d’Octubre de 2017”. Carmela Fortuny insta a “demostrar una vegada més l’anhel de llibertat, justícia i democràcia. Demostrem que l’esperit de l’1 d’Octubre no defalleix. I fem-ho també reivindicant la llibertat dels presos polítics i del retorn dels exiliats.”

L’acte del 16 de setembre comptarà amb la col·laboració d’Òmnium Sant Cugat, l’Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes (Adic Sant Cugat) i el Comitè de Defensa de la República. Aquesta serà la primera vegada que Quim Torra visiti Sant Cugat com a president de la Generalitat de Catalunya.

Captura de pantalla 2018 09 10 a las 10.44.43

FOTO: Cartell de l'acte

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem