Raül Romeva podrà ser al Senat per prendre el càrrec de senador

El Tribunal Suprem permet al santcugatenc Raül Romeva i la resta de presos polítics escollits al Congrés en les eleccions generals ser a les sessions de constitució del Congrés i del Senat

El pres polític santcugatenc, Raül Romeva, podrà prendre possessió del càrrec de senador presencialment, en la sessió constituvia del Senat, el pròxim 21 de maig, després que el Tribunal Suprem ha autoritzat als presos electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i el mateix Raül Romeva a anar a les sessions constitutives del Congrés i el Senat el 21 de maig per prendre possessió del càrrec.

Més info: Sant Cugat vota massivament Raül Romeva com a senador

En canvi, s'oposa a deixar-los en llibertat. Els magistrats determinen que hauran d'anar "degudament custodiats" i deixen en mans de la presidència d'ambdues cambres l'operatiu per "garantir la seva seguretat" dins la sala de plens. El tribunal també s'oposa a tramitar l'autorització a les Corts (suplicatori) per continuar amb el procediment, tal com demanaven les defenses. Per tant, també considera que no s'ha de suspendre la vista mentre es tramita aquest permís i assenyala que això hauria afectat "els drets dels altres acusats".

Segons el tribunal, aquest suplicatori és una "necessari per a processar" i, per tant, una "previsió de futur". I no aplicable quan ja hi ha un judici en curs. En la interlocutòria dictada aquest dimarts –que té 27 pàgines i de la que és ponent Manuel Marchena- s'assenyala que l'autorització per anar al Congrés i el Senat (en el cas de Romeva) el proper 21 de maig té un "caràcter excepcional" i està inspirada "en la necessitat de no menyscabar la titularitat del dret de participació". I també remarca que sempre ha d'estar "subordinat" a que no interfereixin en el procés penal on són acusats. De moment, però, el tribunal no ha fixat sessió del judici per a aquell dia, precisament perquè puguin anar a les Corts.

 
Comentaris

Destaquem