S'aprova el contracte per garantir la pluralitat i el servei de Cugat.cat

El ple municipal ha tirat endavant el contracte programa per als pròxims 4 anys del mitjà públic

El Ple municipal de Sant Cugat del Vallès ha aprovat aquest dimarts, 7 de maig, el contracte programa 2019-2022 de l'EPEL Cugat.cat. Ho ha fet amb el vot favorable de totes les formacions, a excepció de Ciutadans, que hi ha votat en contra, i el regidor no adscrit Dimitri Defranc, que s'ha abstingut.

El contracte programa ha de regir l'Entitat Pública Empresarial Local (EPEL) fins al 2022, amb un programa presentat pel seu consell d'administració (tal com marquen els estatuts de l'entitat), i amb l'informe preceptiu en relació a la proposta elaborat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

L'objectiu és donar estabilitat al mitjà, garantint-ne el servei, determinar les missions de servei públic que es compromet a donar el mitjà, i proveir de fons necessaris l'entitat per a la prestació del servei, entre altres aspectes.

Les missions de servei públic del mitjà es basen en tres premisses clau: aportar valor a la ciutadania oferint una informació basada en l'ètica periodística, la qualitat i la pluralitat; afavorir el màxim de canals possibles per facilitar l'accés de tota la ciutadania a la informació i la cobertura a tot el municipi; i reforçar la identitat local i el compromís cívic, fonamentat en la cohesió i la participació ciutadana.

El regidor no adscrit Xavier Cortés ha volgut felicitar la direcció i els treballadors del mitjà, i ha titllat de "modèlic" el contracte programa aprovat. "L'actual proposta millora aspectes com la nova realitat política del municipi", ha subratllat, apuntant, però, que alguns aspectes "no s'adapten a la realitat", a parer seu, com ara els temes esportius.

Per part del PSC, Pere Soler també ha qualificat la proposta de "raonable", tot i apuntar que "em sobta que la proposta per als quatre anys vinents sigui uniforme, quan un mitjà vol donar una millor oferta, hauria de preveure la incorporació de nous professionals, i així hauria d'estar apuntat al contracte-programa".

Ferran Villaseñor, per part d'ERC-MES, ha apuntat el fet que es porti a aprovació el contracte a 15 dies de les eleccions, remarcant que "no té res a veure amb els mandats polítics", amb la qual cosa ha volgut fer valdre "la independència del mitjà públic". Amb tot, ha demanat una "major visibilització del nostre mitjà públic", i estudiar noves maneres de generar ingressos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem