Sant Cugat commemora l'1 d'octubre amb l'estrena d'un documental i diverses activitats

Sant Cugat celebrarà l’aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre el divendres 28 de setembre.

La commemoració està impulsada pel col·lectiu Sant Cugat 1 d’octubre i com a plat fort hi haurà l’estrena del documental “Alçades” codirigit per la cineasta santcugatenca Judith Colell i Joan Giralt. La projecció del documental serà a les 21:30 al Parc de Ramon Barnils. En aquest mateix espai a les 19:30 començarà l’acte de celebració, amb una taula rodona on hi participaran Maria Vila (Drets), Salvador Cardús (sociòleg), Diana Riba (Free Romeva) i l’Ignasi Bea ( regidor de la CUP). També s’estrenarà el curtmetratge Clandestí dirigit pel santcugatenc JR Armadàs. En acabar hi haurà diferents concerts.

Abans, de les 17 a les 19 hores hi haurà activitats a les escoles on hi va haver les votacions.

El col·lectiu de l'1 d'octubre ha presentat la proposta aquest dimeres, 19 de setembre, a Cal Temerari. Des del col·lectu, Gerard Soria, ha explicat que "Hem trobat la necessitat de recordar-ho. Que hi hagi un documental que ho deixi a la memòria de tothom. El documental vam creure que havia de ser una sola paraula "Alçades" que vam creure que  retratava aquesta manifestació, retratav les persones a les sis del matí...."

La codirectora Judith Colell. "De seguida vam tenir clar que havíem de fer una mena de crònica del que va passar aquell dia. Que les imatges estiguin rodades per la gent del poble m'agrada, el documental  no és només nostre sinó de tota la ciutat". De la seva banda, el coodirector, Joan Giralt ha destacat l aimportàncai de la votació per sobre de les càrregues. "Li vam donar la volta, l'1 d'octubre va ser votar, no ens quedem amb la imatge de les càrregues, el documental mostra la votació. No ens hem de quedar amb la imatge dels cops, volíem votar i ho vam fer".

 

(Més endavant, més informació) 

 
Comentaris

Destaquem