Sant Cugat dona suport a la vaga de fam dels presos polítics

Els grups municipals d'ERC-MES i el PDeCAT han presentat una moció perquè el consistori es posicioni a favor de la vaga de fam que fa dies que fan alguns presos polítics

Sant Cugat mostra el seu suport públic a la vaga de fam impulsada fa uns dies per Jordi Sánchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, per reclamar contra la lentitud de la justícia en la seva causa, a més de reclamar la seva llibertat. Per això, el Ple Municipal ha aprovat una moció s'ha amb els vots favorables d'ERC-MES i el PDeCAT (proposants de la moció), I de la CUP-PC, d'ICV-EUiA i dels dos regidors no adscrits, Xavier Cortés i Dimitri Defranc. Cs i PP hi han votat en contra i el PSC-CP s'hi ha abstingut.

Joan Puidomènech, en representació del PDeCAT, ha assenyalat que "fa més d'un any que s'allarga la duresa de la presó preventiva dels presos polítics catalans i la justícia actua amb ritmes diferents". "Els presos polítics Jordi Sánchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull decideixen expressar la seva protesta amb una vaga de fam i avui volem expressar la nostra solidaritat i afegir-ho a totes les accions judicials per exigir la resolució a tots els recursos presentats", ha explicat Puigdomènech.

ERC-MES ha estat l'altre grup que ha presentat la moció. En aquest sentit, Mireia Ingla, portaveu del partit ha explicat que des d'ERC-MES "volem expressar la nostra solidaritat amb aquells que estan fent la vaga de fam per reclamar una justícia més digna i justa". "No cessarem en la nostra lluita per la democràcia", ha sentenciat.

També ha intervingut el regidor no adscrit, Xavier Cortés: "Volem mostrar el nostre suport per la presó injusta que tenen els presos polítics, tot i que no estem a favor del procés", ha dit. L'altre regidor no adscrit, Dimitri Defranc també ha volgut mostrar "tot el suport a la moció i tota la solidaritat amb els presos".

ICV-EUiA, a través de Ramon Gutiérrez ha explicat perquè el grup donava suport a la moció: "Denunciem la injusta presó preventiva dels presos polítics, tot i que no compartim els seus actes", ha dit Gutíerrez.

També hi ha votat a favor la CUP-PC. En aquest sentit, Lourdes Llorente ha estat l'encarregada d'explicar la visió del partit: "En aquest ple hem demanat en moltes ocasions la llibertat dels presos polítics i hi ha poques coses a afegir... Segueix la persecució judicial contra l'independentisme. Això no és un Estat de Dret", ha dit Llorente. "Els presos polítics són l'element més visible de la repressió. Els debem el nostre suport i molt més", ha sentenciat la portaveu de la CUP-PC.

El PP hi ha votat en contra, i el seu portaveu, Álvaro Benejam, ha explicat que "l'especialitat del separatisme ha estat sempre desviar la indignació". "No és casualitat que anunciïn la vaga de fam després de les manifestacions contra Torra. Així funciona l'independentisme. La justícia actua amb independència", ha afegit. "Les tasques que es basen a fer pena no doblegaran als jutges", ha sentenciat Benejam. En la mateixa línia ha girat el discurs de Sergio Blázquez, de Cs: "Els polítics presos, ho estan, entre altres motius, per haver declarat la república catalana. Voler negar la il·legalitat d'aquests fets és poc afortunat", ha argumentat Blázquez. "Segeuixen amb el dia de la marmota i Catalunya en paga les conseqüències", ha afirmat Blázquez dirigint-se als partits que han presentat la moció.

Per la seva banda, Pere Soler, del PSC-CP ha argumentat que el plenari està "cansant la població amb aquests debats". "No compartim el mètode (la vaga de fam), ni la finalitat, però creiem que aquesta presó preventiva són mesures cautelars abusives i desproporcionades", ha explicat. "Amb el màxim respecte a les famílies dels presos, no donarem suport a la moció", ha acabat dient Pere Soler.

 

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem