Sant Cugat en Comú anima als immigrants a "inscriure's al cens de cara a les municipals"

Els europeus tenen temps per inscriure's al cens per votar en les eleccions municipals del 2019 fins al 30 de gener i els llatinoamericans fins al 15

Alguns immigrants poden votar en les pròximes eleccions municipals i Sant Cugat en Comú fa una crida i anima a tots els que ho poden fer a "inscriure's en el cens per votar en les eleccions municipals del 2019" en una roda de premsa, el dilluns 7 de gener. Cal recordar que els immigrants que poden votar són tots aquells europeus amb 5 anys de residència legal a Espanya, excepte els noruecs, que en necessiten 3. Pel que fa als no europeus, poden votar els nascuts a Bolívia, Colòmbia, Xile, Equador, Perú, Paraguai, Trinada i Tobago, Cap Verd, Corea, Islàndia i Nova Zelanda.

Roda de premsa de Sant Cugat en Comú. FOTO: Ferran Mitjà

Roda de premsa de Sant Cugat en Comú. FOTO: Ferran Mitjà

Els immigrants europeus poden inscriure's al cens fins al 30 de gener, mentre que els immigrants d'altres països tenen temps fins al dia 15. A més, perquè les persones d'aquests països puguin inscriure's han de tenir el document de residència vigent, estar empadronats a Sant Cugat i dir explícitament que volen executar el seu dret a vot.

Segons Sant Cugat en Comú, l'Ajuntament no ha fet prou campanya per informar els immigrants del seu dret a vot en les eleccions municipals del 2019: "L'any 2017 es va aprovar una moció perquè l'Ajuntament fes la campanya adequada per arribar a informar a la població migrant, però pensem que no l'ha fet com s'hauria d'haver fet", ha assenyalat Roser Casamitjana.

En aquest sentit, Ximena Montecinos, membre del partit, ha animat als immigrants a apuntar-se al cens: "Vull recalcar la importància del vot dels immigrants. Aquells que viuen en una societat han de tenir el dret a decidir sobre aquesta societat", ha dit. "Tots els immigrants que tenen dret a votar han de fer-ho, perquè és important que prenguin decisions sobre Sant Cugat", ha afegit Montecinos.

 

 
Comentaris

Destaquem