Sant Cugat es bolca contra la violència masclista i la discriminació de gènere

El Ple Municipal va aprovar una moció per tractar d'erradicar la violència masclista i combatre l'assetjament laboral per raó de gènere, entre altres accions

L'Ajuntament de Sant Cugat es compromet amb la lluita feminista, després d'aprovar una moció presentada per ERC-MES i el PDeCAT, que preveu que el consistori celebri el Dia Internacional de les dones, apliqui mesures per erradicar la violència masclista o tracti d'eliminar l'assetjament laboral per raons de gènere. Amb tot, la moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte Cs i PP.

Mireia Ingla, per part d'ERC-MES, va argumentar el perquè de la moció: "Ja portem diferents anys amb manifestacions feministes amb xifres de rècords. Totes les persones que hi han participat han organitzat diferents mobilitzacions amb èxit per fer arribar el missatge feminista. El masclisme que ens oprimeix es plasma a tots els racons: a la feina, en les converses familiars, al sexe, en la relació de parella, a l'esport, etc...", va iniciar la portaveu. "El masclisme sempre hi és per oprimir-nos, i des de l'administració hi hem de donar resposta", va afegir.

Per part del PDeCAT, Cristina Paraira va afirmar que "cada pas suma, en aquest sentit"."Cal continuar treballant i lluitant i ens agraden els acords d'aquesta moció, sobretot els que fan incidència al que podem fer des de l'administració per canviar aquesta situació", va assenyalar Paraira. "Ens agradaria estar en situació d'igualtat, però encara no ens hi trobem", va sentenciar.

Cs va presentar esmenes a la moció i Múnia Fernández-Jordán les va argumentar. "La informació que ofereix l'exposició de motius són una realitat i cal desenvolupar polítiques públiques en relació al respecte a la dona, però ens reafirmem en el feminisme com quelcom no polititzat. El que no hem trobat en la moció ha estat la visió de suma, perquè en l'exposició de motius es parla de la famosa república de Catalunya. Al no acceptar-se l'esmena, ens abstindrem", va explicar. Benejam, del PP, va argumentar també la seva abstenció: "No es pot estar en contra de la igualtat, però no compartim l'ideal de feminisme que té, per exemple, ERC-MES", deia. "Evidentment existeix el masclisme, però no en la manera en què ho descriuen", va afegir el regidor popular.

Per la seva banda, Pere Soler, del PSC, va assenyalar que no s'havia estat prou curós, fent també referència a l'aparició del concepte de "república catalana en la moció". De totes maneres, va explicar que era "una moció coherent i feminista". "Votarem a favor, perquè per davant de tot el nostre partit es feminista. Per tant, sigui com sigui sempre posarem per damunt dels interessos del feminisme", va sentenciar el portaveu socialista. En la mateixa línia va seguir el discurs d'ICV-EUiA.

La CUP-PC també va dir-hi la seva. "Donarem suport a la moció, tot i que molts dels acords ja s'han aprovat. Sovint arribem a molts acords i al final elaborem paper mullat", iniciava en un sentit crític Núria Gibert. "Votarem que sí, però", va dir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem