Sant Cugat impulsarà mesures per combatre la inseguretat de les dones

El Ple Municipal ha aprovat una moció institucional per afavorir mesures que permetin millorar la seguretat de les dones pel carrer

Sant Cugat aplicarà diferents mesures per lluitar contra la inseguretat de les dones pel carrer, després que el Ple Municipal hagi aprovat una moció institucional al respecte, proposada per ICV-EUiA. En aquest sentit, els diferents Consells de Barri impulsaran marxes exploratòries i tallers de debat. Les marxes urbanes es basaran en rutes, que faran diferents dones, per visualitzar en directe diferents elements que influeixen en la seva percepció de seguretat. D'altra banda, s'elaborarà un mapa, indicant els 'espais de la por' del municipi, amb els punts on les dones perceben més inseguretat, per fer propostes de millora de la il·luminació o canvis d'ús de l'espai.

També es farà una enquesta entre diferents dones que utilitzen l'espai públic, per conèixer detalladament quines zones eviten els motius i si han patit algun incident i de quin tipus. Amb aquestes dades es dissenyaran accions per a senyalitzar, condicionar i il·luminar les rutes i fer-les més accessibles i segures. A més es farà una formació específica en perspectiva de gènere al personal urbanista de l'Ajuntament per elaborar un paquet de mesures per integrar la mirada de gènere en totes les polítiques urbanístiques i aconseguir una ciutat més justa, igualitària, segura i sense barreres.

La moció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem