Sant Cugat instarà al govern a que millori el sistema de pensions

ERC-MES, ICV-EUiA i PSC han portat per separat dues mocions que demanaven la revisió i millora del sistema de pensions actual

Sant Cugat demanarà al govern de l'Estat que revisi i millori el sistema de pensions per tal de garantir el poder adquisitiu dels pensionistes. 

Així s'ha acordat aquest dilluns, 19 de febrer, durant el ple municipal. Un ple en què ERC-MES i ICV-EUiA portaven, per una banda, una moció que demanava, entre altres, que es lligui per llei la revalorització de les pensions, i el PSC, per la seva, demanava derogar els canvis que s'han introduit per llei, en els darrers anys, en la reforma laboral i de pensions, entre altres. 

Tot i que el municipi no té competències en aquesta matèria, tal com ha recordat el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, el debat ha generat controvèrsia. 

I és que la majoria dels partits coincideixen en la importància de canviar el sistema actual de pensions, així com establir un salari mínim interprofessional de 1.000 euros que permeti augmentar les cotitzacions, entre altres. 

En aquest sentit la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha destacat que "el que cal derogar és la reforma laboral del PP, recuperar el poder adquisitiu, la jubilació anticipada..." Pel que fa a la reforma laboral, que Casamitjana ha apuntat que és la causant de la davallada del poder adquisitiu, la regidora dels verds ha afegit que "cal fer polítiques per millorar els ingressos, més dotació en cotització i un pla de xoc que permeti augmentar els llocs de treball, la qualitat i la remuneració". 

Per la seva banda, Pere Soler, portaveu del PSC, ha detallat que "el dret a les pensions i a l'accés al sistema de la Seguretat Social ha de ser constitucional". Soler aposta per la recuperació del Pacte de Toledo, crear un nou estatut dels treballadors, tornar al consens del 2011, entre altres. 

L'únic grup que ha votat que no a totes dues mocions ha estat el PP. El seu portaveu, Álvaro Benejam ha qualificat les dues propostes de "demagògia i oportunistes".

Després del debat, les dues mocions s'han votat per separat. En aquest cas, totes dues s'han aprovat al comptar amb un suport majoritari dels representants al ple. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem