Sant Cugat mantindrà les places d'àrea blava recentment creades

La proposta de Ciutadans de què tornin a ser gratuïtes no ha prosperat

Sant Cugat del Vallès mantindrà les places d'aparcament d'àrea blava recentment creades. Així es constatava al ple municipal d'aquest 18 de juny, després que Ciutadans proposés que totes aquestes places de nova creació fossin restituïdes al seu estat original. Unes places, creades juntament amb la nova àrea verda, que consideren que haurien de ser "gratuïtes i de lliure disposició". Una moció que es rebutjava amb els únics vots favorables de Cs, PP i ERC-MES.

Aldo Ciprian defensava la moció dient que "cada migdia les places de zona blava estan buides", considerant que si "l'objectiu era donar rotació a l'aparcament, no passa, perquè estan buides", entenent que "és un fracàs". El regidor no adscrit Dimitri Defranc es mostrava contrari a la proposta, ja que "l'objectiu era desincentivar l'ús del cotxe, i s'està complint", tot i lamentar que "no s'ha fet una bona campanya de comunicació per explicar-ho".

Álvaro Benejam (PP) considera que genera "un especial problema per als treballadors", apuntant que "entenem que és una mesura dissuasiva", però que "no s'ha fet progressivament". Per Pere Soler (PSC), "si ens creiem que hem de treure els cotxes, ens ho creiem", per això es mostra partidari a l'àrea blava, destacant, però, que "s'ha de millorar el transport públic" i "canviar la mentalitat, com passa a les grans ciutats".

Per part d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez titllava la proposta d'"excessivament populista", apostant per "esperar un temps per avaluar el funcionament" i apostant per "fomentar l'ús del transport públic i els aparcaments dissuasòris". Èric Gómez (ERC-MES) felicitava l'equip de govern per la implementació de l'àrea verda, però es mostrava contrari a la "proliferació d'àrees blaves alhora que es pintava l'àrea verda". En aquest sentit, remarcava la necessitat d'implementar l'àrea vermella, principalment al voltant dels CAP "per fomentar aquesta rotació, tal com hi havia compromís". Per "no complir aquest compromís", apuntà el vot favorable a la proposta de Ciutadans.

Ignasi Bea (CUP-PC) emplaçava el ple a esperar a tenir l'estudi d'impacte "per millorar la implantació", lamentant que "aprofitar les queixes per fer una moció mentre encara s'està fent estudi d'impacte, no em sembla correcte". Per part de l'equip de Govern, Cristina Paraira defensava que "l'objectiu és prioritzar l'aparcament dels veïns i millorar qualitat medi ambient", destacant que "s'està treballant per millorar-ho", recordant que "des del primer moment hem dit que ho revisaríem i adaptarem a les necessitats". En aquest sentit, afirmava que "el que no volem és la ciutat que teníem abans, plena de vehicles; no volem els 700 cotxes que ara tenim fora donant voltes per dins Sant Cugat generant trànsit i contaminació".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem