Sant Cugat per la Independència es solidaritza amb els imputats per la vaga del 21F

La candidatura afirma que "la resposta de l'Estat i dels Mossos pretén criminalitzar els activistes per reprimir la llibertat d'expressió"

Sant Cugat per la Indpendència - Primàries Catalunya ha emès aquest 6 de maig un comunicat en el qual es solidaritza amb les 11 persones investigades per haver participat en el tall de vies el passat 21 de febrer, en el marc de la vaga general organitzada com a protesta pel judici dels presos polítics.

Des de la candidatura mostren el seu desconcert davant la "jucialització" d'un "acte de protesta i d'exercici de la llibertat d'expressió", i alerten de la "deriva autoritària amb què l'Estat i els cossos de seguretat responen als actes de protesta de caire independentista". Així mateix, denuncien "l'excessiu zel dels Mossos d'Esquadra davant d'una acció que finalment va tenir una durada de menys de 30 minuts", i conclouen que "la resposta de l'Estat i els Mossos pretén criminalitzar els activistes per reprimir la llibertat d'expressió". 

Més info: 11 persones imputades, entre elles un periodista, pel tall de vies del 21F

Les persones investigades, entre les quals hi ha un periodista d'ElCugatenc que es trobava de servei, van ser identificades pels Mossos de manera aleatòria un cop es va haver acabat la protesta, i estan citades a declarar aquest dimecres 8 de maig al jutjat d'instrucció número 7 de Rubí. Diverses entitats santcugatenques han organitzat una concentració allà mateix a les 9 del matí per donar-los suport.

 
Comentaris

Destaquem