Sant Cugat vota massivament Raül Romeva com a senador

4 de cada 10 santcugatencs que van participar a les eleccions generals van votar el veí Raül Romeva com a senador

El santcugatenc Raül Romeva va ser escollit com a senador per Barcelona en les passades eleccions generals del 28 d'abril. En el total de la circumscripció barcelonina va obtenir 928.722 vots, un 30,88%, que el van convertir en el candidat al Senat més votat.

Però el suport rebut per Raül Romeva a Barcelona es va veure superat a la seva ciutat, Sant Cugat, on els santcugatencs i santcugatenques el van votar massivament. Un 42% dels votants van apostar per Romeva com a senador. Més de 21.000 veïns i veïnes el van escollir. El percentatge de vot rebut per Romeva a Sant Cugat va superar en gairebé dotze punts el suport que va obtenir en el conjunt de la circumscripció de Barcelona.

Raül Romeva està en presó preventiva des del 23 de març de 2018 i està sent jutjat al Tribunal Suprem pels fets d'octubre de 2017. La Fiscalia li demana setze anys de presó per presumptes delictes de rebel·lió i malversació.

Lluís Puig, tercer senador més votat

I és que si ERC va rebre el 27% dels vots al Congrés a Sant Cugat, la xifra de vots a Raül Romeva va superar de llarg aquesta xifra. La segona senadora més votada va ser Ana Surra, d'Esquerra, amb poc més del 26% dels vots. El tercer senador amb més suport va ser a la ciutat va ser Lluís Puig, de Junts per Catalunya i exiliat a Bèlgica, amb el 23,6% dels sufragis.

Entre els candidats al Senat també hi havia el santcugatenc Álvaro Benejam, amb el Partit Popular, que va rebre el 4,85% dels vots dels santcugatencs i santcugatenques, xifres similars als resultats del PP al Congrés a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem