Seguretat, habitatge i escoles bressol al Ple Municipal

El torn de participació obert a la ciutadania és a partir de les vuit del vespre

L'activitat política torna a Sant Cugat després de les vacances d'agost amb la celebració del Ple Municipal de setembre aquest dilluns 17. La sessió plenària comença a les quatre de la tarda a l'ajuntament i, com sempre, a partir de les vuit del vespre hi ha el torn obert a la ciutadania perquè expressi públicament les seves demandes o queixes sobre el municipi.

Un dels punts importants del Ple Municipal serà sobre la possible construcció d'un macrocentre comercial a Cerdanyola. L'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat la seva preocupació pels perjudicis per la mobilitat i el petit comerç i ha presentat uns suggeriments per intentar "atenuar" el seu impacte.

Més info: Preocupació a Sant Cugat pel possible macrocentre comercial de Cerdanyola

D'altra banda, també tiraran endavant els tràmits pel canvi d'empresa gestora del pàrquing de Can Quitèria, la nova plaça pública que s'haurà de construir al carrer de Dos de Maig i el xalet de l'avinguda de Cerdanyola que haurà de ser un espai social pel barri.

Robatoris i habitatge

La seguretat, amb l'augment de robatoris a domilis registrat els últims anys a Sant Cugat, serà una de les qüestions que es debatrà. Per una banda, ERC-MES presentarà una moció per demanar un estudi d'instal·lació de càmeres de videovigilància que detectin les matrícules de vehicles amb requeriments policials. Una proposta que tirarà endavant perquè ja compta amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, PSC i PP. A més, Partit Popular, Ciutadans i PSC reclamaran convocar la Junta Local de Seguretat amb l’objectiu de revisar el Pla Local per millorar la seguretat.

L'habitatge, una de les principals problemàtiques de Sant Cugat pel creixement dels preus, serà protagonista del Ple amb una moció d'ERC-MES per ampliar el Parc d’habitatge de protecció oficial a la ciutat. A més, el Sindicat de Llogaters ha convocat una concentració a les portes de l'ajuntament a les 19.30 hores per reinvidicar el dret a l'habitatge a Sant Cugat. D'altra banda, amb la voluntat de dinamitzar els carrers comercials, el PSC demanarà revisar la normativa dels usos comercials de Sant Cugat.

Més info: El Sindicat de Llogaters convoca una manifestació davant de l'Ajuntament

L'educació es posarà damunt la taula amb una proposta de Ciutadans i CUP per tal de demanar un augment en el número d'escoles bressol públiques a Sant Cugat, que actualment en compta amb 8. Per la seva banda, ICV-EUiA, ERC-MES i PSC presentaran una bateria de propostes perquè l’Ajuntament de Sant Cugat per "avanci en la laïcitat" i no promogui celebracions religioses.

Vespa asiàtica i convivència

Tots els partits polítics donaran suport a la proposta de Ciutadans d'establir mesures per controlar la proliferació de la vespa asiàtica a Sant Cugat.

FInalment, les qüestions més enllà de Sant Cugat ocuparan part de les propostes dels partits polítics. PSC-CP, ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates i ICV-EUiA demanaran la retirada d'un monument franquista a Montserrat i per una llei integral de memòria democràtica de Catalunya. A més, les tres formacions independentistes del Ple Municipal mostraran el seu suport a Adrià Carrasco i Tamara Carrasco, dos activistes dels CDR perseguits per la justícia espanyola. Finalment, el PP presentarà una moció "a favor de la concòrdia i la convivència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem