Seguretat, zona 1 i patinets al ple municipal

El Ple Municipal de febrer de Sant Cugat debatrà sobre la seguretat al municipi i el nou impost per l'entrada a les tarifes de la zona 1

Sant Cugat celebra una nova sessió del ple municipal aquest dilluns, 18 de febrer, a partir de les 16 hores amb la normativa dels patinets, la situació de la seguretat al municipi i el tribut metropolità com a punts més destacats. A les 20 hores, com sempre, hi ha el torn de participació obert a la ciutadania.

En seguretat, el Ple Municipal ha d'aprovar la modificació del calendari laboral de la Policia Local per tal d'augmentar el patrullatge d'agents pels carrers de Sant Cugat. A més, es fixarà un complement retributiu no fix pels agents de la patrulla d'unitat de paisà creada especialment per la prevenció de robatoris a domicilis. D'altra banda, tots els partits polítics han acordat una moció institucional "per combatre la inseguretat" a la ciutat.

Relacionat amb la seguretat, PSC, ICV-EUA, ERC-MES, CUP-PC, PP i PDeCAT-Demòcrates reclamaran a la Generalitat una major dotació personal i material pel Parc de Bombers de Sant Cugat-Rubí-Castellbisbal. Els bombers del parc fa mesos que denuncien "mancances greus" per la falta d'efectius i que posa en risc la seva seguretat.

Més info: Sant Cugat reclama més recursos pel Parc de Bombers

En mobilitat, s'ha de ratificar el decret d’alcaldia que regula l'ús dels vehicles de mobilitat personal a la via pública de Sant Cugat. A l'espera d'una ordenança definitiva, és la normativa que ja regula com han de circular els patinets elèctrics i altres enginys pels carrers de la ciutat.

Més info: La normativa de patinets i enginys elèctrics a Sant Cugat

L'entrada de Sant Cugat a les tarifes metropolitanes del transport públic continuarà sent protagonista. I és que Cs i PP reclamaran que l’Ajuntament estudiï formules per a mitigar l’impacte del cost associat a la integració en el nou sistema tarifari de transport i que ha implicat la creació del tribut metropolità, que els santcugatencs pagararan a partir d'aquest any amb el rebut de l'IBI. Cal recordar que l'Ajuntament ha portat als tribunals la fòrmula de càlcul del nou tribut, que considera "injusta".

A més, el Ple ha d'aprovar l'autorització d'un crèdit de 400.000 euros per part de Promusa per adquirir habitatges i destinar-los a lloguer social. D'altra banda, es farà oficial l'establiment del salari mínim de 1.100 euros per tots els treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Centenari de La Floresta

La Floresta està celebrant els seus cent anys de vida aquest 2019 i ERC-MES, ICV-EUA, Cs i PP presentaran una moció per tal de donar suport a aquesta celebració.

Més info: La Floresta enceta el centenari reivindicant la seva identitat

Per la seva banda, PP i Cs instaran a l’Ajuntament de Sant Cugat a la creació d’un segell de qualitat que distingeixi a les empreses del municipi com “empresa amiga de la família”. El Centre Obert de Sant Cugat també serà protagonista, amb una proposta de CUP-PC per tal de millorar l'espai d'aquest servei per nens i nenes de la ciutat.

Veneçuela i judici als presos polítics

En el ple municipal de febrer hi ha dues mocions que van més enllà de l'àmbit de Sant Cugat i que han acordat PP i Ciutadans. Per una banda, les dues formacions mostraran el seu suport a Juan Gerardo Guaidó com president encarregat de Veneçuela, "d’acord amb la legalitat constitucional veneçolana".

D'altra banda, rebutjaran "la impunitat i l’indult als encausats pel cop a la democràcia a Catalunya dels mesos de setembre i octubre de 2017". Una proposta que arriba pocs dies després de l'inici del judici al Tribunal Suprem i que afecta, entre altres, al santcugatenc Raül Romeva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem