Torrent crida a "ser forts per condicionar la governabilitat de l'Estat"

El President del Parlament ha participat d'un acte de campanya d'ERC a Sant Cugat

"És imprescindible que siguem forts per condicionar la governabilitat de l'Estat", ha demanat el President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a Sant Cugat del Vallès. D'aquesta manera demanava el vot per a Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions estatals del pròxim diumenge, 28 d'abril, en un acte de campanya que el partit ha organitzat aquest dimecres, 24 d'abril, a la plaça dels Quatre Cantons.

Un acte que també ha comptat amb la participació de Diana Riba, número 2 de la formació a les eleccions europees; Mireia Ingla, alcaldable per ERC-MES a les eleccions municipal; i Alba Gordó, candidata pel Jovent Republicà en els mateixos comicis.

L'acte d'ERC s'ha celebrat a la plaça dels Quatre Cantons. FOTO: Bernat Millet

L'acte d'ERC s'ha celebrat a la plaça dels Quatre Cantons. FOTO: Bernat Millet

Torrent ha remarcat durant l'acte que "el conflicte polític actual sols es resoldrà votant", apuntant que aquest és el plantejament amb el qual la formació anirà a Madrid la pròxima legislatura, i remarcant que, perquè això sigui possible, "perquè el referèndum sigui inevitable", ha subratllat, "cal que siguem forts".

És per això que ha fet una crida a fer "més republicans i republicanes". Una condició "necessària", ha dit, per ser més forts. "Malauradament, hi ha molta gent als qui encara els hem de saber explicar perquè volem la república", ha apuntat, detallant que "no és només un canvi de bandera, sinó que són eines i instruments per al progrés del país".

"Anirem a fer el que hem fet durant els 90 anys d'història d'ERC, que és fer política seguint objectius que per a nosaltres són irrenunciables; els objectius de la República", ha remarcat Torrent. "No hem canviat mai, i ara, malgrat la repressió, seguirem treballant pel nostre objectiu arreu", ha afegit.

Ingla, Torrent i Riba durant l'acte. FOTO: Bernat Millet

Ingla, Torrent i Riba durant l'acte. FOTO: Bernat Millet

Per tot plegat, Torrent ha qualificat el vot a ERC en les pròximes generals com un vot "triplement útil", detallant que "és el vot per parar els peus a l'extrema dreta", així com pel fet que "només nosaltres podem evitar un govern de PSOE i Ciutadans", i destacant que "només si condicionem la governabilitat de l'estat hi haurà mesa de diàleg".

Diana Riba durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

Diana Riba durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

De la necessitat de ser forts a Europa n'ha parlat Diana Riba, qui ha subratllat que "hem de tornar al Parlament Europeu per representar la repressió que hi ha al nostre país", destacant que "el projecte d'ERC no va contra ningú; no va d'odi, sinó que el que volem és construir". També ha destacat la necessitat de treballar per les polítiques socials i medi ambientals, valors, ha dit, "que hauria de tenir molt presents el Parlament Europeu", i també ha reclamat la necessitat de crear una comissió de seguiment dels estats membres, "per garantir que es respectin els drets dels ciutadans", ha subratllat.

Durant l'acte, un record especial per Raül Romeva i Oriol Junqueras, i la resta de persones preses i exiliades.

Torrent durant la seva visita a Sant Cugat. FOTO: Bernat Milelt

Torrent durant la seva visita a Sant Cugat. FOTO: Bernat Milelt

 

 
Comentaris

Destaquem