Un diputat del PP afirma que la indústria anava millor durant el franquisme

El diputat i president del PP de Tarragona, Alejandro Fernández, ha visitat una empresa a Sant Cugat i ha reclamat al govern de la Generalitat que s'impliqui en el tancament de Delphi

El diputat al Parlament i president del PP de Tarragona, Alejandro Fernández, ha lamentat que en les últimes dècades Catalunya ha deixat de tenir una política industrial, cosa que hauria propiciat, segons ell, el tancament de companyies d'aquest sector, com el cas de Delphi. "Catalunya havia tingut una política industrial en èpoques pretèrites, que millor no parlar-ne perquè sinó sembla que fem apologia. Va tenir una indústria molt potent que ens els últims anys s'està perdent", ha lamentat, en referència al temps de la dictadura franquista.

 

Alejandro Fernández, acompanyat de representants del PP de Sant Cugat, ha visitat la companyia Leonellli, especialitzada en components d'automòbil. I és que el diputat popular és el vicepresident de la comissió d'estudi del sector de l'automòbil a Catalunya, que es va crear al Parlament fa un mes, en el marc de la crisi a Delphi. "No només s'ha de parlar de les grans fàbriques, sinó que hem de donar suport a petites i mitjanes empreses d'aquest sector".

 

En aquest sentit, ha assegurat que "el govern de Catalunya ha descuidat històricament la indústria auxiliar". Per això, el popular ha reclamat als governs catalans i de Sant Cugat que s'impliquin en el cas de Delphi: "Ha de ser proactiu, perquè està passant amb moltes empreses que estan tancant i el govern català no té força per negociar amb les matrius, com sí que passava en altres èpoques".

 

Fernández ha reconegut que, en aquestes alçades, serà difícil trobar una solució per Delphi. Tot i això, ha assegurat que amb una política industrial, s'haurien evitat tancaments com aquests. Sobre Sant Cugat, el president tarragoní ha destacat el dinamisme de la seva societat per crear un microclima que atregui empreses. "El que em comença a preocupar és que aquest esperit s'estigui perdent en casos com el de Delphi", ha lamentat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem