Valldoreix, al costat del dret a morir dignament

L'EMD mostra el seu suport a la despenalització de l'eutanàsia

L'EMD de Valldoreix ha mostrat el seu suport al dret a morir dignament i a la despenalització de l'eutanàsia. Ho ha fet aquest dijous, 19 de juliol, amb una moció institucional durant la Junta de Veïns. D'aquesta manera, Valldoreix dona suport a les propostes presentades per l'associació Dret a Morir Dignament-Catalunya comprometent-se a promoure la cultura de la mort.

És per això que facilitarà recursos formatius a les treballadores i treballadors municipals sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el Document de Voluntats Anticipades (DVA), i exercirà una pedagogia cívica divulgant el DVA a través de xerrades informatives i activitats a centres assistencials, educatius i culturals.

Igualment, donarà suport administratiu per facilitar el tràmit del Document de Voluntats Anticipades mitjançant la disponibilitat a les Oficines d'Atenció Ciutadana de la informació necessària per a tramitar i inscriure el DVA.

També es col·laborarà amb el Parlament i la Generalitat de Catalunya en la simplificació del tràmit del DVA per tal d'oferir a la ciutadania la possibilitat de signar el document davant d'un funcionari públic municipal, i s'instarà el Departament de Salut a garantir l'assistència de PADES 24 hores al dia i 7 dies a la setmana, controlant la qualitat de servei, i procurant revertir l'actual proporció entre els serveis públics i els externalitzats.

També s'instarà el Departament de Salut a reforçar i millorar els serveis de pal·liatius domiciliaris al municipi, i a la creació d'un observatori de la qualitat de la mort format per representants de les institucions i de la societat civil.

També es dona suport a la tramitació de les proposicions de Llei presentades en el Congrés dels Diputats de despenalització i regulació de l'eutanàsia.

 
Comentaris

Destaquem