Valldoreix aposta per uns espais d'oci lliures de violència masclista

S'elaborarà un protocol per fer front a aquest tipus de violències a l'EMD

Valldoreix ha mostrat el seu compromís en assolir uns espais d'oci lliures de violència masclista. Ho ha fet aprovant una moció, amb l'abstenció de Ciutadans, durant la celebració de la Junta de Veïns aquest dijous, 19 de juliol, per la qual s'ha acordat elaborar un protocol per fer front a la violència sexual per a la Festa Major de Valldoreix d'enguany i per a altres esdeveniments d'alta concurrència de la vila.

Un protocol que s'elaborarà i executarà comptant amb la participació d'entitats, associacions i partits que participen en l'organització d'aquests esdeveniments, i s'integrarà al futur Pla d'Igualtat de Gènere per a la Ciutadania de Sant Cugat, i als circuits i protocols de violència masclista existents al municipi.

D'aquesta manera, l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix referma la seva condemna a totes les formes de violències sexuals que pateixen les dones, reconeixent el dret de les dones a viure sense violència masclista posant tots els mitjans al seu abast per erradicar-la.

Amb aquest objectiu, es duran a terme campanyes específiques de prevenció i denúncia de qualsevol mena de violència sexual a partir de la Festa Major d'enguany, i s'impulsarà una campanya de sensibilització i prevenció per fomentar unes relacions igualitàries basades en el respecte i el diàleg i lliures de tot tipus de violència masclista.

L'abstenció de Ciutadans es deu al fet que un dels acords incloïa la denominació "Països Catalans", i després de presentar una esmena per canviar-ho per "Catalunya" que ha estat rebutjada, s'ha abstingut en la votació "tot i subscriure tots els punts de la moció".

 
Comentaris

Destaquem