Robirosa: “Més que passió pel bàsquet, m’apassiona la meva professió”

El periodista esportiu és el protagonista de la sèrie de Retrats santcugatencs d'aquesta setmana

És la veu del bàsquet en català. Amant del periodisme, del bon periodisme esportiu, i una persona singular que retransmet el bàsquet de manera singular. Jordi Robirosa és periodista i comentarista de TV3 des de l’any 1985. Es va especialitzar en bàsquet de rebot: “Quan vaig arribar a TV3, ningú en feia”.

Especialista en bàsquet nord-americà i europeu, m’assegura que encara hi ha un esport que li agrada més: el beisbol. Ha fet retransmissions de 25 esports diferents, però n’ha perdut el compte de quantes: “No sóc com el Puyal. Però deuen ser més de 2.000”. Es considera un afortunat perquè “del meu hobby, l’esport, en vaig fer la meva professió”. I de coses amb les quals reconeix que “no m’hauria guanyat mai la vida”, en va fer els seus hobbies.

Li agrada la cultura, la literatura i el col·lecionisme. És membre actiu d’associacions com el Cercle Holmes, l’Associació de Col·lecionisme de Terrassa i l’Associació de Veïns de l’Eixample Sud. Va arribar a Sant Cugat l’any 1999: “El primer que vaig fer quan vaig arribar és fer-me soci de la biblioteca. El segon, fer-me subscriptor del Diari de Sant Cugat”. És crític amb la ciutat –se’l pot llegir sovint a les pàgines del diari local– encara que considera que “vivim en un lloc ben dirigit”. És autor de dos llibres, A prop de les estrelles de l’NBA i Basquetmania.

Li pregunto per la seva millor entrevista. “La que li vaig fer a Magic Johnson, quan va anunciar que era portador de la sida. Va ser una superexclusiva mundial”. Una retransmissió? “La primera Eurolliga del Barça, va ser emocionalment molt potent”.

 
Comentaris

Destaquem