Sant Cugat demana una solució per les zones verdes

L'Àrea Metropolitana de Barcelona treballa per redactar una nova planificació urbanística que substituirà la del 1976

Esadecreàpolis ha acollit, aquest dimecres 28 de maig, la tercera sessió de treball que organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona per debatre el futur urbanístic dels 32 municipis que formen aquest indret. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha presidit la sessió de treball Urbanisme i noves dinàmiques socials i productives i ha expressat la seva voluntat perquè aquesta nova planificació solucioni la problemàtica de les zones verdes.

L'objectiu de les sessions que està organitzant l'AMB per diferents municipis de l'àrea és redactar un Pla Director Urbanístic, la planificació que substituirà definitivament el Pla General Metropolità del 1976. Conesa també ha reclamat que el nou PDU sigui més transparent, concret i adaptat a la realitat actual.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Cornellà i vicepresident del l’AMB, Antonio Balmón; el gerent de l’AMB, Ramon Torra; el tinent d’alcalde de Territori, Josep Romero; el regidor d’Urbanisme i Obres, Pere Casajoana; i més d’un centenar d’experts en matèries com l’urbanisme, l’economia o la sociologia.

En la seva intervenció, Mercè Conesa ha demanat repartir els costos de les expropiacions de les zones verdes que el PGM va situar en parcel·les privades. “Si les nostres polítiques són de tota l’àrea metropolitana”, ha remarcat Conesa, “el seu cost ha de ser repartit per igual entre tots els municipis metropolitans. No pot ser que només uns ciutadans es carreguin amb els costos de les zones verdes quan en realitat estan en funció de tot el percentatge de l’àrea metropolitana”.

La sessió de treball ha comptat amb la conferència Desenvolupament urbà i cohesió social. Londres del professor i director d’estudis urbans de la London School of Economics, Richard Burdett. També amb diverses ponències que han tractat la relació de l’urbanisme amb aspectes socials i econòmics.

 
Comentaris

Destaquem