Sant Cugat present al Room Art Fair de Madrid

Dos artistes santcugatencs, Colet i Fernández, participen de l'esdeveniment artístic que se celebra de d'aquest 14 de novembre a l'Hotel Mayerling

Una de les obres de Neus Colet. FOTO: Cedida
Sant Cugat present al Room Art Fair de Madrid
Dos artistes santcugatencs, Colet i Fernández, participen de l'esdeveniment artístic que se celebra de d'aquest 14 de novembre a l'Hotel Mayerling

Una de les obres de Neus Colet. FOTO: Cedida
Canals-Galeria d'Art torna aquest any a Madrid per participar de la quarta edició de Room Art Fair. Aquest és el segon any que la sala santcugatenca participa de la mostra d'art més jove i independent d'Europa, i ho fa amb els artistes Neus Colet i Genís Fernández. La fira se celebra des d'aquest divendres, 14 de novembre, i fins al diumenge dia 16 de novembre a l'Hotel Mayerling del Barri dels Austries de Madrid.

Neus Colet presenta en aquesta edició de la fira els seus darrers treballs d’investigació en obra sobre paper. L'escultora ha volgut donar tres dimensions al paper que ella mateixa elabora, aconseguint crear petits llibres on incorpora i entrelliga el concepte del tancament i la reixa amb el text imprès.

Pel que fa a Genís Fernández, l'artista hi presenta Reality, una sèrie d’obres de tècnica mixta que reflexiona sobre la relació entre la mirada de l’espectador i l’objecte observat. A mesura que l’observador s’acosta a l’obra aquesta revela, varia o amaga el seu significat. Aquest procés mostra un paral·lelisme amb diverses realitats que es poden llegir en observar un fet objectiu quotidià.

Room Art Fair
La fira d’art més jove i independent d’Europa, el Room Art Fair, se celebra a l’Hotel Mayerling des de fa ja quatre anys. En ella hi conflueixen diferents agents de l’art actual amb un mateix compromís: disminuir la barrera que separa el mercat de l’art, sovint molt elitista, del públic en general, que es on hi ha els futurs col·leccionistes. Així mateix, la fira pretén escurçar la separació que hi pot haver entre la societat i les darreres creacions, sense cap tipus de recel o prejudici.

Per això, una planta d’un hotel és el lloc escollit per a dur a terme aquesta trobada entre l’art i el públic, on cada galeria ocupa una habitació de l’Hotel Mayerling com a espai expositiu, -Canals-Galeria de Sant Cugat ocupa l’habitació 104-, creant un ambient proper, acollidor, que propiciï el diàleg entre visitants, galeristes i les propostes dels seus artistes. Els visitants es trobaran amb formats còmodes i uns preus que s’ajustin a les seves exigències.

En aquesta edició hi participen 18 galeries d'art: 3K Art (en línia), Abunai (Madrid), Bandiz Studio (Madrid), Bisualeko Art Factory (Madrid), Canals-Galeria d'Art (Sant Cugat), Combustión Espontánea (Madrid), Espacio Plano B (en línia), Factoría del Arte y Desarrollo (Madrid), Galeria Espiral (Noja), Galería Metro (Santiago), La Fresh Gallery (Madrid), Mad is Mad (Madrid), Montesqui Galería de Arte (Madrid), O.A. Galería (Madrid), Pla 9 Art Space (en línia), Quiosc Gallery (Tremp), Swinton & Grant (Madrid) i Victoriae (Saragossa).