Setmana de la Ciència a l’escola L’Olivera

El centre santcugatenc acull la 4ª edició de l'activitat amb l’Espai com a protagonista

Del 23 al 27 de febrer té lloc la 4ª jornada de la Setmana de la Ciència a l’escola Olivera, aquesta vegada centrada en la temàtica de l’Espai. Els 464 alumnes de l’escola, des dels 3 als 12 anys, poden gaudir d’una sèrie de tallers experimentals i xerrades dedicades a l’àmbit de la ciència i altres temàtiques com la química, la genètica o la biodiversitat marina.

Què es fa
El protagonista d’aquesta setmana, però, és l’Espai, amb el qual es vol apropar el món de l’astronomia als infants. El sistema solar, les constel·lacions, i un Time Line dels viatges espacials des del 1949 decoraran el vestíbul de l’escola. També hi haurà una exposició de maquetes de vehicles espacials i un mòdul d’estrelles, entre d’altres. I per els més curiosos s’organitzarà, per la nit, una activitat fora d’horari lectiu, en la que un pare d’escola explicarà el pas visible de l’ISS (Estació Espacial Internacional), i es podrà observar.

Els tallers comptaran amb la participació de més d’una trentena de professors universitaris, investigadors de centres de recerca i professionals del món de l’empresa. Tanmateix s’han organitzat activitats experimentals com un iglú on els alumnes poden conèixer els boscos marins amb la projecció d’un audiovisual, o un taller dedicat a instruir sobre l’estreta relació que existeix entre la música i les matemàtiques, organitzat per l’AMPA.


Col·laboracions

El projecte, organitzat amb mares i pares de l’escola per fomentar el coneixement i la creativitat, ha comptat amb la col·laboració i participació de vàries institucions i professionals en el camp, així com professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV) i l‘Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), gràcies als quals s’aconsegueix un nivell d’excel·lència científica a les activitats.

 
Comentaris

Destaquem