Acord per augmentar les hores de patrullatge de la policia al carrer

L'Ajuntament de Sant Cugat ha tancat un acord amb els sindicats de la Policia Local per reorganitzar l'horari laboral

El Ple Municipal de Sant Cugat ha acordat reorganitzar el calendari laboral de la Policia Local amb la voluntat de fer més eficient el servei i augmentar les hores de patrullatge dels agents al carrer. Un canvi que no implica hores extres ni un cost més elevat per l'Ajuntament de Sant Cugat. D'aquesta manera es vol millorar la seguretat ciutadana i fer més visible entre santcugatencs i santcugatenques la presència de policia a l'espai públic.

Tots els grups del ple municipal de Sant Cugat hi han votat a favor. No obstant això, des del PSC, Pere Soler, ha lamentat que no s'hagi aprovat la modificació per fer una previsió dels nous agents que s'han d'incoporar en els pròxims anys al cos de la Policia Local tenint en compte les jubilacions previstes.

Segons va explicar l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, el Consistori ha negociat aquest canvi organitzatiu amb els sindicats de la Policia Local amb la voluntat de "millrar el servei i la planificació". "L'objectiu és tenir més presència policial als carrers i disposar de més hores per fer patrullatge", va destacar.

Patrulla de paisà

D'altra banda, el Ple ha acordat augmentar el complement retributiu no fix dels dos agents de la Policia Local que integren la nova unitat destinada a la prevenció de robatoris a domicilis al municipi. "Una unitat creada especialment per prevenir robatoris i que ha pogut dur a terme moltes detencions", va emfatitzar Carmela Fortuny, que va reivindicat el descens de robatoris després d'anys d'augments i es va mostrar satisfeta pels resultats d'aquesta unitat.

És una unitat de paisà present especialment en els barris més allunyats del centre i que està coordinada amb els Mossos d'Esquadra.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem