contingut promocionat
MAIKA CARRASCO

Aquestes són les tres relacions tòxiques en les quals et pots veure immers

S'ha d'estar alerta amb aquest tipus de vincle, ja que dona lloc a relacions abusives

Es poden establir diferents tipus de vincles tòxics, parlarem dels tres més importants i els seus subtipus. El més conegut és el submís, són persones que necessiten agradar, tenen por de ser abandonades i s'aboquen completament en l'altre. S'ha d'estar alerta amb aquest tipus de vincle, ja que dona lloc a relacions abusives.

Podem distingir entre el submís complaent, que es desviu per la seva parella; i el submís indefens que requereix que s'ocupin d'ell constantment. D'altra banda trobem el tipus dominant, són persones que exerceixen un gran control vers les seves parelles, manifestant sovint actituds d'ira. Semblen molt independents, però, en el fons tenen por de ser abandonades o dominades. Dintre d'aquest tipus tenim el dominant agressiu que mostrarà la seva dominància clarament; el passiu/agressiu que utilitzarà el xantatge emocional i el cuidador que s'ocuparà de l'altre fins a convertir-lo en un indefens.

Per últim, tenim el tipus evitatiu, són persones autònomes, distants i una mica desconfiades; al començament de la relació s'impliquen però aviat es distancien emocionalment. Trobem l'evitatiu manifest, que amaga la seva parella públicament; l'evitatiu emocional, que participa d'actes socials en parella però no arriba a connectar; i l'evitatiu suspicaç, que té molts coneguts però cap amic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem