Àrea taronja, més aparcaments, nou carril bici i enllumenat públic a Can Sant Joan

Inversió de 3,3 milions d'euros a Can Sant Joan

L'Ajuntament de Sant Cugat invertirà 3,3 milions d'euros en millores i canvis al parc empresarial de Can Sant Joan. La creació de 400 aparcaments, la conversió de totes les places en àrea taronja, la construcció de 12 quilòmetres de carril bici i la posada en marxa d'enllumenat públic són les principals actuacions explicades per l'equip de govern aquest dimarts, 16 de gener.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha destacat la importància del parc de Can Sant Joan i ha emfatitzat la voluntat d'avançar cap a "una mobilitat sostenible". "Can Sant Joan és un dels sectors econòmics de referència al país i l'estem dotant d'una competitivitat profunda", ha emfatitzat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Economia i Urbanisme.

Cada dia passen més de 15.000 persones per Can Sant Joan, entre treballadors, alumnes i ciutadans. Així, els objectius és endreçar i ordenar la mobilitat al parc empresarial i fer un espai més amable i segur pels usuaris.

Aparcaments

L'aparcament, un problema a Can Sant Joan FOTO: Artur Ribera

A partir del mes de juliol, tots els aparcaments de Can Sant Joan passaran a ser d'àrea taronja. Això voldrà dir que per aparcar s'haurà de pagar un euro al dia durant el primer any i dos euros a partir del segon any, sempre en dies laborables. El canvi serà una realitat a partir de l'estiu.

"L'aparcament és un dels problemes grans de Can Sant Joan, està molt saturat", ha reconegut Cristina Paraira, tinenta d'alcalde de Mobilitat. A més, l'Ajuntament està construint 400 places d'aparcament en tres punts del parc empresarial. Totes aquestes places també seran de zona taronja.

Un dels aparcaments estarà situat a l'avinguda de l'Alcalde Barnils, tindrà lloc per més de 200 vehicles i estarà en funcionament en els pròxims dies. L'avinguda de la Generalitat acollirà un espai amb més d'un centenar de places i podria estar disponible a partir de finals de febrer. Finalment, hi haurà un aparcament amb u centenar de places al carrer de la Sena, les obres del qual encara no han començat.

Sobre el fet que els treballadors hauran de pagar per aparcar i les conseqüències d'això, l'alcaldessa ha apuntat: "Ens hem de conscienciar que l'aparcament és car, utilitzar l'espai públic per aparcar té un preu".

"Ara no es pot aparcar i s'ha de posar remei i ser valents, no és sostenible. Intentarem fer-ho el menys traumàtic possible", ha detallat la tinenta d'alcalde Joana Barbany. En aquest sentit, l'Ajuntament assegura que oferirà ajudes i descomptes a treballadors d'empreses que fomentin una mobilitat sostenible: "Ho estudiarem cas per cas".

Carril bici

L'Ajuntament de Sant Cugat construirà també 12 quilòmetres de carril bici a Sant Joan per connectar l'estació de Ferrocarrils i els principals centres de treball i educatius. "Ho posarem molt fàcil perquè la gent pugui venir amb bici o tren i bici", ha destacat Cristina Paraira, que ha afegit que "no pot ser que cada persona vingui amb un cotxe".

La construcció del carril bici, que també connectarà Sant Joan amb Volpelleres, serà una realitat durant el 2018. D'altra banda, també es millorarà el pas per vianants i ciclistes pel pont que travessa l'autopista entre els dos barris.

Il·luminació

Pròximament entraran en funcionament també els 215 nous fanals LED de l'avinguda de la Generalitat. Tal com ha recordat Paraira, la falta de llum era una de les demandes històriques de treballadors, alumnes i famílies de Sant Joan: "Era molt necessari".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem