Arran inicia una campanya antifeixista i denuncia la "passivitat" del PDeCAT

La primera acció de la campanya d'Arran ha estat la retirada de tres plaques de carrers de Sant Cugat amb noms d'alcaldes del municipi durant l'època franquista, pel que ja van rebre una multa

Arran Sant Cugat ha iniciat una campanya antifeixista. La primera acció de la campanya ha estat la retirada de tres plaques de carrers de Sant Cugat que porten el nom de tres alcaldes del municipi durant l'època franquista. Es tracta de les plaques del carrer de Pau Muñoz, del carrer del Doctor Villar i del carrer de l'Alcalde Barnils. A banda d'aquesta acció, el col·lectiu denuncia l'actitud del PDeCAT vers la simbologia franquista que quedat a Sant Cugat: "Estan intentant blanquejar el franquisme", han explicat en la roda de premsa de presentació de la campanya, celebrada el dimarts 24 de juliol davant de la seu del PDeCAT de Sant Cugat.

Cal recordar que fa dos anys, els joves d'Arran ja van retirar les mateixes tres plaques que han retirat ara. A més, un jove de l'entitat va ensenyar-les en un Ple Municipal i el govern va decidir posar-li una multa administrativa, cosa que també denuncien des d'Arran. El col·lectiu ha esgotat tot el procès per recórrer la multa, que és de quatre xifres. Arran ha explicat que no pot pagar la multa. En aquest sentit, a banda d'anunciar l'inici de la campanya antifeixista, l'entitat ha exigit "la retirada de la denúncia", així com la presència de restes del franquisme en el municipi. En aquest procés, l'única força municipal que ha donat suport als joves d'Arran ha estat la CUP.

Més info: Arran seguirà retirant símbols franquistes tot i que l'Ajuntament els sancioni

Més info: Arran treu els noms franquistes dels carrers de Sant Cugat

La campanya d'accions que ha iniciat Arran contempla la retirada de més objectes i plaques que recorden al franquisme a Sant Cugat. De totes maneres, no serà l'únic eix de la campanya, ja que els joves del col·lectiu han explicat que aniran fent diferents coses, sense concretar. Així doncs, la presentació en roda de premsa del dilluns 24 de juliol s'ha basat en dos eixos: d'una banda anunciar la campanya i, per l'altra, reivindicar la retirada de la multa al govern municipal i denunciar l'actitud "passiva", segons Arran, del PDeCAT vers la simbologia franquista del municipi.

 

 

 
Comentaris

Destaquem