Arrenca la festa del Monestir-Sant Francesc reivindicant la cobertura de les pistes

El pregó de l'AMPA de l'Escola Collserola ha donat el tret de sortida a tres dies de festa major al barri

La 15a Festa Major del barri de Monestir-Sant Francesc ha arrencat aquest divendres, 20 d'octubre, amb el pregó de l'AMPA de l'Escola Collserola en el qual han fet valdre el paper de l'escola dins del barri, a més de reivindicar la cobertura de les pistes de Sant Francesc, i cridar a la implicació veïnal per millorar el barri.

La festa ha començat amb un cercavila FOTO: Lali Álvarez



Un pregó, pronunciat per Andreu Sierro, que ha començat recordant quina és la funció de l'AMPA de l'escola, recordant el "gran esforç de la comunitat educativa" per acollir l'aula extra de P3 amb la que s'ha iniciat el curs escolar al centre. Una situació per la qual demanen que "l'escola pugui mantenir les dues línies per als futurs cursos", davant la creixent demanda de places al centre.

En aquest sentit, ha recordat als veïns que "tenim una de les millors escoles públiques de Sant Cugat, i és un tresor que hem de cuidar".



Com a barri, el pregó també ha estat reivindicatiu. "Des del barri, des de l'escola i des d'AMPA, ja fa més de deu anys que demanem la cobertura de les pistes de Sant Francesc", ha dit, afegint que "no és un caprici: és un espai d'ús de l'escola, del barri, i la cobertura és necessària per poder-lo aprofitar al màxim, i en les millors condicions per a tothom".

I no tot han estat reivindicacions. També ha volgut remarcar les coses bones del barri, com ara el Jardí de les olors, "un exemple de com des de la ciutadania es poden impulsar espais de convivència i de treball conjunt. Entre totes hem fet un espai únic que ens agradaria que es pogués obrir al barri", ha afirmat.

Una voluntat, la d'obrir-se al barri, que ha defensat com a AMPA. "Els nostres infants viuen i creixen al barri, i és molt important que se sentin part, que siguin conscients del seu entorn més immediat", ha apuntat, mostrant la seva voluntat per participar de totes aquelles iniciatives pensades per millorar el barri, i fent una crida als veïns i veïnes a sumar-se a la Xarxa d'Entitats del Barri, "una xarxa plena de voluntat que supleix la manca de recursos amb la força i el temps de la gent", ha clos, desitjant una bona festa major als assistents.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, durant els parlaments. FOTO: Lali Álvarez



En els parlaments l'ha seguit l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, qui ha lloat la tasca de l'AMPA. "Ha mostrat que són capaços de treballar d'una manera constructiva, que saben reivindicar però que són absolutament generosos i comprensius amb les altres famílies que han apostat també el projecte de l'escola Collserola", ha remarcat Conesa.

Igualment, ha defensat el model de l'escola com una de les de "més qualitat" de la ciutat, i ha defensat les famílies que "saben que a través d'una escola de qualitat aconseguirem uns infants amb sentit crític i que treballaran per tota la comunitat".

Conesa també ha reivindicat el paper de les festes majors com a espais de cohesió. El punt discordant de la vetllada l'ha donat un veí que ha interromput les paraules de l'alcaldessa amb insults. Un fet que Conesa ha enllaçat per fer una crida al respecte de totes les persones, i a apostar per treballar des de la diferència, de manera constructiva.



L'acte ha finalitzat amb el lliurament de la placa commemorativa als pregoners, i tot seguit han començat diferents actuacions musicals de la Big Aula Band i els Combos musicals de l'Aula de So, mentre se servia una botifarrada.

La festa ha seguit amb música i una botifarrada. FOTO: Lali Álvarez

 
Comentaris

Destaquem