Arriba una nova edició de Món Sant Cugat amb els 100 anys del tren

La revista, que es presentarà al Museu de Sant Cugat el 23, es podrà adquirir a la pàgina web, per subscripció, a les oficines del TOT i als quioscs i llibreries

La quarta edició del Món Sant Cugat veurà la llum amb l'arribada d'aquest nou any. La revista, que s'edita semestralment, dedicarà el seu reportatge central al centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat. El treball, signat per diversos periodistes santcugatencs, també inclou una extensa entrevista a l'exnedadora santcugatenca i medallista olímpica Gemma Mengual

El nou Món Sant Cugat també inclou dos reportatges més d'actualitat sobre la mobilitat i l'habitatge de Sant Cugat. I com es habitual un especial dedicat a perfils santcugatencs i articles sobre el patrimoni local. El Món Sant Cugat es podrà adquirir per subscripció, a les oficines del TOT i als quioscs i les llibreries a partir del 23 de gener i uns dies abans a la pàgina web, de el Món Sant Cugat.

El llançament del nou Món Sant Cugat

La l'exnedadora santcugatenca Gemma Mengual FOTO: Artur Ribera

El nou Món Sant Cugat, què està patrocinat per FGC, es presentarà en un acte públic a la sala d'audiovisuals del Museu de Sant Cugat, ubicat al claustre del Monestir el pròxim dimarts, 23 de gener a les 19.00 h.

La presentació comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el president de FGC, Enric Ticó, entre altres personatges destacats i una actuació musical i una visita a l'exposició del centenari dels FGC. La presentació del Món Sant Cugat s'acompanyarà d'una degustació d'embotits i formatges i un tast de vins de Qgat Rebost.

Tres números amb continguts divulgatius

El tren va arribar a Sant Cugat per primera vegada ara fa 100 anys FOTO: Arxiu FGC

El Mon Sant Cugat, és el monografic col·lecionable del TOT Sant Cugat. Amb dues edicions a l'any, al juny i al gener, la revista està dissenyada amb un format atractiu i de qualitat, dirigida a un públic que vol descobrir, aprofundir i entendre la realitat més propera. Amb continguts divulgatius sobre l’actualitat i el patrimoni històric, cultural, social, econòmic i humà santcugatenc. Fins ara s'han editat tres números que es poden adquirir al web del Món Sant Cugat

Número 3. La vinya a Sant Cugat

Durant segles la vinya va ser la principal activitat econòmica que va donar forma a la ciutat que avui coneixem. Entrevista a Àlex Corretja, extenista i santcugatencs. 100 anys del Club de Golf, El Júnir FC, El Sant Cugat FC, La Unió i La Lira.

Número 2. Anuari 2016

Amb el més destacat de l’any. Entrevista a Empar Moliner. Personatges: Àngela Balcells, José A.Morán, Lluís Ribas, Albert Salarich.

Número 1. Viatge als orígens

Fem un passeig per la història de Sant Cugat des dels primers pobladors fins que el Monestir perd el poder i s’estableix la societat moderna. altres continguts: Entrevista a Francesc Orella, personatges com Gerald Fannon. Gemma Puig, Jaume Pahissa i Blanca Moreno. Descobreix Can Ganxet, el Paga-li, Joan, els Cals, els renoms..

 
Comentaris

Destaquem