Cal Temerari promourà el boicot a la Festa de Cap d'Any organitzada per l'Ajuntament

L'entitat acusa el govern municipal de "censurar per motius estrictament polítics a les entitats de Sant Cugat"

Cal Temerari ha fet públic un comunicat on denuncia "públicament a l'equip de govern i a la regidora de Cultura Carmela Fortuny de censurar per motius estrictament polítics a les entitats de Sant Cugat, causant un perjudici manifest al teixit associatiu i establint un precedent molt perillós". Una acusació que ve provocada per l'anunci que la Festa de Cap d'Any a l'Envelat estarà organitzada per l'Ajuntament, i no per Cal Temerari, com els últims 5 anys.

Des de l'entitat, denuncien que la decisió s'ha pres després de mesos de converses i negociacions, "sense donar cap motiu tècnic ni respondre les propostes fetes des de l'organització", i per això han rebatut els arguments donat per l'Ajuntament.

Arguments que tenen a veure amb aspectes com són la ubicació, de la que l'entitat detalla van proposar el pavelló, com en passades edicions, i de la qual no han rebut resposta de si està ocupat. També hi ha el motiu econòmic. "Des de l'Ajuntament s'argumenta que assumeixen la festa per la sostenibilitat econòmica de l'Envelat", expliquen, rebatent que "organitzat per l'Ajuntament, no tindrà benefici". En aquest sentit, afirmen que el benefici de les passades edicions és degut al treball voluntari dels organitzadors, lamentant que "perdran diners, pagant hores extra, i catxes més alts".

Igualment, lamenten el canvi de model de la festa. "El Temerari proposa un model d'oci de cultura de proximitat", entre elles, amb una proposta musical feta amb músics locals i a partir de les propostes ciutadanes, que, lamenten, "avui dia, ja comença a ser molt difícil en no rebre resposta per la necessitat d'organitzar-ho i preparar-ho".

Des dels fins ara organitzadors també posen sobre la taula la problemàtica amb les queixes veïnals, reivindicant que "sempre hem complert la normativa i els horaris", i apuntant que "no hi ha una proposta damunt de la taula per part de l'Ajuntament per reduir aquestes queixes".

Finalment, reivindiquen que el model aplicat els últims quatre anys, d'ençà que Cal Temerari va assumir l'organització de la Festa, ha estat "un model d'èxit, amb 700 assistents en l'última edició", fent valdre que "cap altra entitat ha mostrat voluntat d'organitzar-ho", i refermant-se en el fet que "si alguna volgués fer-ho, hi ha la voluntat de col·laborar".

Davant aquesta situació, reivindiquen que "no és la funció de l'administració pública treure del teixit social la producció d'activitats que: funcionen i són referent a la comarca; estan consolidades; tenen un cost marginal a les arques públiques; no han registrat cap incidència prèvia, i s'adeqüen al contingut volgut per la ciutat".

Amb tot, no es plantegen organitzar una festa alternativa, però sí "promoure el boicot actiu de la celebració de l'Ajuntament", com ha anunciat Julià Mestieri, membre de la comissió organitzadora de Cap d'Any. Per aquest motiu, s'ha iniciat aquest dimarts, 31 d'octubre, una campanya de recollida de suports. "Encara no ha començat la campanya, però ens consta que l'actitud ha generat malestar, i sabem que pot comptar amb suports".

Un malestar que es trasllada a l'organització del Quinto de Nadal, que l'entitat considera "un conjunt" i, per tant, no descarten suspendre'l davant l'actitud del consistori.

Llegiu el manifest íntegre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem